Muziekmarathon voor KWF in 2017

oud-alblas • In 2017 staat de tweejaarlijkse Muziekmarathon in Oud-Alblas weer op de agenda. Traditiegetrouw is de opbrengst voor KWF Kankerbestrijding. Het evenement voor het goede doel vindt plaats op 23, 24 en 25 maart.

Initiatiefnemer Hans den Ouden uit Oud-Alblas is samen met de commissie alweer druk bezig met de voorbereidingen. Het muzikale feest om geld op te halen voor de bestrijding van kanker bracht tijdens de afgelopen edities honderdduizenden euro's op; Den Ouden heeft er zin in om daar weer een fors bedrag aan toe te voegen. Daarbij krijgt hij veel steun van sponsors. "Zo hebben we de tweede prijs alweer binnen; Quadcentrum Arjan van der Ham uit Nieuwland stelt opnieuw een quad ter beschikking." De eerste prijs voor de verloting is wederom een gloednieuwe auto.

De invulling van de Muziekmarathon is weinig veranderd. Donderdagavond staat in het teken van het denken aan mensen die met kanker te maken hebben of een geliefde of bekende verloren hebben aan deze ziekte. Muziek staat dan centraal. De vrijdag- en de zaterdagavond hebben wel een ander etiket gekregen. "Het wordt deze keer echt een Piratenfestijn, vol Nederlandstalige muziek. Er komen meer artiesten, met onder anderen bekende namen als Jannes en Django Wagner." Het feest vindt weer plaats in een grote tent aan de Beemdweg. Zaterdagmiddag is er een loop in wedstrijdverband van zeven kilometer, waarvan de opbrengst eveneens naar KWF gaat. "We zijn nog op zoek naar vrijwilligers om loten te verkopen. Die zijn voor het eerst geen 5 euro, maar 2,50 euro per stuk."

Meer info voor eventuele sponsors en adverteerders in het programmaboekje: de Facebookpagina, info@hansdenoudenmarathon.nl of 06-23457337. De vernieuwde site www.hansdenoudenmarathon.nl is binnenkort online.