• Het team van Caravan Centrum Meerkerk na de prijsuitreiking.
• Het team van Caravan Centrum Meerkerk na de prijsuitreiking. Foto: Aangeleverd

Caravan Centrum Meerkerk beste van het land

meerkerk • Caravan Centrum Meerkerk werd vorige week uitgeroepen tot 'Beste Caravanbedrijf van het Jaar 2016'. Eigenaar Harry Krul is trots op deze prestatie. "Zeker omdat we door onze klanten zijn genomineerd én door een vakjury zijn beoordeeld."

Halverwege het interview met de Meerkerkse ondernemer komt er een ouder echtpaar aan het tafeltje staan. De man knikt vriendelijk, geeft Harry Krul een hand en zegt maar één woord: "Terecht." Het tekent de wijze waarop de klanten de verkiezing van Caravan Centrum Meerkerk tot 'Beste Caravanbedrijf van het Jaar 2016' beleven. Zij zorgden er in de aanloop ook voor dat de onderneming aan de Burgemeester Sloblaan tot de vijf finalisten behoorde.

"Een ontevreden klant stemt niet op ons", concludeert Krul nuchter. "Het is fantastisch dat zoveel klanten de moeite hebben genomen om op ons te stemmen en een vragenlijst in te vullen. Het thuisgevoel dat we hier als complete team bieden, de kwaliteit, de service, het complete pakket op caravan gebied, dat is onze kracht. Dat is een bewuste strategie. De tijd nemen, bij een kop koffie rustig bijpraten, een rondleiding geven als een klant daar interesse voor heeft; daarbij voelen wij ons lekker. We willen de lat niet nog hoger leggen. Dit niveau en deze manier van werken past bij ons."

Aandacht voor klanten; niet alleen voor hun mobiele woningen, maar ook voor andere zaken. Een instelling die Harry Krul meegenomen heeft uit zijn geboortestreek in het oosten van het land. "Daar vragen ze in de supermarkt waar je vandaan komt. Niet uit nieuwsgierigheid, maar uit belangstelling. Er wordt echt naar je geluisterd; je kunt er aan de kassa zo een gesprek met de kassière beginnen. In het westen gaat het allemaal veel sneller en is er minder tijd voor elkaar."

Drie keer eerder was Caravan Centrum Meerkerk genomineerd, maar werd de titel niet gewonnen. Dit jaar mochten de medewerkers van het Meerkerkse bedrijf de onder caravanbedrijven felbegeerde eerste prijs mee naar huis nemen. De prijs is in het leven geroepen door de ANWB, KCK en de BOVAG. "Hiermee mogen we ons de beste van Nederland noemen", knikt Harry Krul. "De verschillen tussen de vijf finalisten zijn klein. Het zijn allemaal topbedrijven in de caravanbranche, die op het gebied van kwaliteit en service heel dicht bij elkaar liggen. Wat ons onderscheidt is onder meer de aandacht die we besteden aan nieuwe vormen van communicatie, via bijvoorbeeld social media en narrowcasting", waarbij hij wijst naar een televisiescherm in de koffiehoek, dat nieuws en aanbiedingen uit de caravansector toont. "Daar is vooral mijn zoon Ron, die verantwoordelijk is voor commercie en verkoop, verantwoordelijk voor. Je moet je blijven vernieuwen om je klanten goed te informeren."

Vooraf had Krul al een goed gevoel, maar het moment waarop de naam van Caravan Centrum Meerkerk genoemd werd als winnaar van de titel, was toch echt wel een ontlading. "We zijn hier zo blij mee. We zitten sowieso al in een opgaande lijn. In twee jaar tijd zijn er vierduizend nieuwe klanten bij gekomen. Wat wij merken is dat de 35-plussers overstappen op een caravan. De huurprijzen van zomerhuisjes en chalets worden steeds hoger; vandaar dat deze keuze maken. Op vakantie geeft niets zo het gevoel van vrijheid als een caravan. En op dat gebied zijn wij echt dé Caravan Specialist in de wijde omtrek."

Open dagen

Om het winnen van de titel te vieren houdt Caravan Centrum Meerkerk op vrijdag 8 en zaterdag 9 april open dagen. Belangstellenden zijn op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur welkom. "Zij kunnen rekenen op veel gezelligheid", sluit Harrie Krul af.

Geurt Mouthaan