• Gijs van Houwelingen in de nieuwe showroom van Apecar.nl.
• Gijs van Houwelingen in de nieuwe showroom van Apecar.nl. Foto: Geurt Mouthaan

'De Apecar is echt een nekkendraaier'

arkel • De deur van zijn fietsenwinkel trekt Gijs van Houwelingen achter zich dicht; hij gaat verder met een nieuwe uitdaging: Apecar.nl, verkoop, verbouw en reparatie van de Piaggio Ape.

In de showroom en de werkplaats aan de Vlietskade 6010 in Arkel gaat Gijs van Houwelingen Piaggio Ape verkopen en repareren. "We kunnen ze volledig op maat maken, compleet met verkoopunit. Veel bedrijven gebruiken ze als rijdende reclame. Maar ze zijn ook ideaal voor de verkoop van etenswaren als ijs en koffie." In Italië is de apecar voor veel ondernemers een gangbaar voertuig. In Nederland zie je de opvallende driewielers weinig. Een ideaal uithangbord dus om de naam van je bedrijf op de openbare weg te promoten. "Ik maakte toen ik jaren geleden in Italië werkte kennis met de apecar. Ik bracht er een paar naar Nederland , knapte ze op en verkocht ze. In Arkel startte ik de tweewielerzaak en dat nam alle tijd in beslag. Een jaar of drie geleden zag ik er op Marktplaats een apecar voorbij komen. Daar ben ik mee aan de slag gegaan en er kwamen er al snel meer bij."

Naast de fietsen en scooters kreeg ook de apecar een belangrijke plek in de tweewielerzaak. Vorig jaar hakte Van Houwelingen de knoop door: Apecar.nl werd zijn nieuwe uitdaging. "De gebruiker van onze loods aan de Vlietskade ging naar een andere locatie. Toen hebben wij besloten om Apecar.nl hier onder te brengen. Op deze plek hebben we veel meer ruimte om ze te presenteren en te repareren."

De apecar heeft een hoge funfactor en zijn dus perfect als rijdend reclamebord. "Het zijn echte nekkendraaiers", lacht Van Houwelingen. "Ze worden inderdaad veel voor promotiedoeleinden gebruikt, maar ook voor de verkoop van diverse etenswaren, ijs en koffie zijn ze perfect. We merken dat veel mensen voor zichzelf beginnen en dan met een apecar van start gaan." Er zijn momenteel, inclusief Apecar.nl, drie bedrijven in Nederland die deze voertuigen verkopen. "Het is nog geen grote markt, maar je weet maar nooit hoe het aan gaat slaan. Wij hebben er in ieder geval veel zin in. Onze tweewielerzaak blijft trouwens wel bestaan; die wordt overgenomen door één van onze medewerkers en zijn vrouw." Apecar.nl is open op afspraak. Informatie: 06-20662173, verkoop@apecar.nl of www.apecar.nl.