• Christiaan de Jong in duel met Izak Westerhout.
• Christiaan de Jong in duel met Izak Westerhout. Foto: Rick den Besten

'Dure middag' voor Streefkerk

streefkerk • Bijna twee uur later dan gepland -de scheidsrechter stond in de file- trapten Streefkerk en Ameide af voor een best wel vermakelijke wedstrijd met vier doelpunten, twee rode kaarten en een gemiste strafschop.

De gasten uit Temei stonden aan de goede kant en zegevierden met 1-3.

"Een dure middag", stamelde Streefkerk-trainer Maarten van Gastelen na afloop. "We hebben de wedstrijd weggeven. Enorme verdedigingsfouten en domme overtredingen, waardoor we uiteindelijk met negen man eindigden. Volgende week tegen Arkel mis ik Lennert de Vries, Amel de Jong en Christiaan de Jong door schorsingen."

Van Gastelen moet kort na het uitgestelde beginsignaal de bui al hebben zien hangen. Zijn ervaren aanvoerder Christiaan de Jong pakte na vijf minuten spelen zijn eerste gele kaart na een niet al te slimme overtreding op Robin Tamming. Niet veel later blunderde keeper Bouke de Jong en kon Jules de Gans een vrije bal van Izak Westerhout simpel binnenkoppen; 0-1. Vrijwel direct na rust zat het in overtal acterende Ameide op rozen. De weer goed op dreef zijn Kris de Kruijk leverde met links een heerlijke voorzet af. Westerhout stapte over de bal, waarna het voor Martijn van der Zijden een koud kunstje was om het nieuwe scorebord op 0-2 te zetten. Na de 0-3 van Tom de Kruijk leek de wedstrijd gespeeld. Maar Lennert de Vries profiteerde nog van een sporadische onoplettendheid in de achterhoede van Ameide en scoorde de Streefkerkse eretreffer. Daar bleef het bij. Jaro Liewen miste vanaf elf meter, na een overtreding van Robin Tamming op Lennert de Vries, de ultieme kans op de niet meer verwachte aansluittreffer.