• Aad den Boer, Walther Buijs en Lotte van Houwelingen zetten in voor een duurzame gemeente.
• Aad den Boer, Walther Buijs en Lotte van Houwelingen zetten in voor een duurzame gemeente. Foto: Leendert Kamsteeg

'Met een kleine investering kan een groot effect worden bereikt'

PEP gaat voor duurzame gemeente

regio • In het kader van het verduurzamen van de regio houdt PEP, voluit Partners in Energie Prestaties, de komende weken twee roadshows. Daarbij wil het bedrijf mensen bewust maken waarom een energiezuinige woning zo waardevol kan zijn.

Partners in Energie Prestaties is een initiatief van twee aannemers uit de Alblasserwaard: Schippers en Den Hartog Bouw en BM van Houwelingen. "We hebben PEP opgericht voor het verduurzamen van bestaand onroerend goed. Woningen kunnen hierbij compleet geïsoleerd worden, vanaf de begane grond tot het dak", legt Aad den Boer namens Schippers en Den Hartog Bouw uit.

Verduurzamen Alblasserwaard

"Het is de doelstelling van de gemeente Molenwaard om een duurzame, groene gemeente te worden. Om dit te realiseren, moeten we nu ook de particuliere markt betreden. De roadshow houdt in dat we op 9 april met een trailer in Nieuw-Lekkerland staan en op 16 april aanwezig zijn in Groot-Ammers. Daar willen we kijken hoe het er voor staat met de verduurzaming en wat we voor de mensen kunnen betekenen. De klant staat bij ons voorop."

Investeren in je woning

Met een totaalpakket aan deskundige informatie zoekt PEP de mensen nu zelf op. Bij de roadshows wordt het bedrijf ondersteund door de gemeente Molenwaard en de Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden. "Namens de Rabobank zal Financieel Adviseur Dirk Bugter aanwezig zijn om te adviseren wat de financiële mogelijkheden en voordelen zijn", aldus Walther Buijs, Directeur Rabobank. "De Rabobank promoot duurzaamheid. Het is goed voor de huidige én toekomstige generatie, maar het zorgt ook voor een toegevoegde waarde aan het huis. Bovendien draag je een steentje bij aan het milieu. Dat is waar we ons als coöperatieve voor inzetten."

Namens BM van Houwelingen zal Lotte van Houwelingen aanwezig zijn bij de roadshows. "We leggen geïnteresseerden graag uit hoe je bijvoorbeeld de stap van Label D naar B kunt maken. Dit is een waardevolle stap in zowel rendement als comfort." Een duurzame woning creëren kan op verschillende manieren, zegt Van Houwelingen. "Je kunt het dak, de gevel en de vloer van je woning isoleren. Maar ook via veranderingen aan de installaties en het plaatsen van zonnepanelen kun je korten op je uitgaven voor energie. Door je eerst te richten op de isolatie van de schil van de woning, kun je met een kleine investering een groot effect bereiken. Een bijkomend voordeel is dat mensen weinig tot geen last hebben van de verbouwing. Veel werk wordt van buiten gedaan en de investering die je ervoor moet doen staat in schril contrast met het plezier dat je er uiteindelijk van ondervindt in je portemonnee en in comfort. Mensen reageren vooralsnog ook erg tevreden."