• De afvalzakken bij een Arkelse container.
• De afvalzakken bij een Arkelse container. Foto: Facebook Dorpsraad

'Afvalinzameling monitoren'

arkel • In Arkel worden de laatste tijd vuilniszakken gezet bij de containers voor het restafval. "Dit probleem heeft onze volle aandacht", meldt burgemeester Werner ten Kate.

Op de Facebookpagina van Dorpsraad Arkel is het een 'hot item'. Het zouden vooral niet-inwoners van Arkel zijn die hun vuilniszakken daar dumpen. "Dat staat niet onomstotelijk vast", meent Ten Kate, die over de kwestie contact heeft met reinigingsdienst Waardlanden en met de Dorpsraad. "Het is bijzonder dat het vooral in Arkel speelt.

Waardlanden en de gemeente Giessenlanden gaan nauwkeurig monitoren. "Er gaat vrij veel afval in wat niet in de ondergrondse container voor het restafval hoort", is een eerste conclusie. Ten Kate: "We zoeken naar de oorzaak. Een aantal containers wordt inmiddels twee keer in plaats van één keer in de week geleegd." De gemeente overweegt ook de voorlichting over de striktere scheiding van afval te intensiveren. Meldingen over volle containers of overlast door het neerzetten van vuilniszakken kunnen worden doorgegeven aan Waardlanden.