• Eén van de kunstwerken die te zien is in De Koperen Knop.
• Eén van de kunstwerken die te zien is in De Koperen Knop. Foto: Aangeleverd

Amateurkunst in De Koperen Knop

hardinxveld-giessendam • Tot en met 16 april is de expositie 'Open Museum' in Museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam te zien.

Meer dan 150 deelnemers, die uit liefhebberij bezig zijn met kunst, tonen dan hun werk. Van tijd tot tijd stelt De Koperen Knop haar museum beschikbaar voor een expositie van streekkunst. Iedereen die als een vorm van liefhebberij zich bezighoudt met het vervaardigen van kunst, krijgt dan de gelegenheid om zijn of haar werk te tonen. In een officieel museum, met de faciliteiten, die bij zo'n museum horen. Zodra de oproep tot deelname in de krant verscheen liep het storm. Natuurlijk was gerekend op veel belangstelling, maar de overweldigende hoeveelheid aanbiedingen (maximaal twee per deelnemer) noopte het museum tot een andere aanpak. Aansluitend bij de titel van de expositie (Open Museum) is in overleg tussen de expositiecommissie en de museumdirecteur besloten om deze keer het hele museum te benutten voor het tonen van werk. In bijna alle museumruimten is ingebrachte kunst te zien. Dat gebeurt bij hoge uitzondering, want het permanent ingerichte voorhuis met waardevol meubilair moet wel in stand blijven.

Het aangeboden werk bestaat onder meer uit tekeningen, gouaches, beelden en objecten. Zaterdag 2 april is het museum van 11.00 tot 17.00 uur gratis toegankelijk wegens het jaarlijkse museumweekend en op donderdag 14 april is het museumnacht. Dan is iedereen welkom van 19.00 tot 22.00 uur en is de toegang eveneens gratis. Het museum is te vinden aan de Binnendams 6. Voor meer informatie: www.koperenknop.nl.