Gemeente Giessenlanden en Antonio spreken elkaar tegen

Arkelnaar strijdt voor 'eigen' MFC

arkel •De gemeente heeft verschillende schriftelijke verzoeken en klachten gekregen over de beslissing om het beheer van het nieuwe Multifunctionele centrum in het dorp onder te brengen bij de Tilgroep.. Niet alleen van Antonio zelf, maar ook van de eenmansfractie Renes vanuit de gemeenteraad van Giessenlanden. Mevrouw E.M. Renes wil van het college van B&W van Giessenlanden weten wat de reactie is op de klacht van Antonio dat hij zich niet gehoord voelt. Daarbij werd door fractie Renes de vraag gesteld of het hier gaat om een doofpotaffaire.

De gemeente Giessenlanden herkent zich niet in het beeld wat wordt geschetst van een inwoner van Arkel die zich niet gehoord voelt. "De heer Antonio was intensief betrokken bij de totstandkoming van de Lingehof in Arkel. In de projectgroep, waar hij deel van uitmaakte, zijn afspraken gemaakt en vastgelegd", aldus het college van B&W in een brief aan Fractie Renes.

De gemeente stelt dat zij herhaaldelijk schriftelijk heeft gereageerd op verzoeken en klachten van de heer Antonio, waarbij hij uitgenodigd werd voor een gesprek. Dit gebeurde door de klachtencoördinator van de gemeente, de wethouder en de burgemeester. "Helaas heeft hij op geen van deze uitnodigingen gereageerd", aldus het college in de brief aan Fractie Renes.

Verder stelt het college van Giessenlanden dat er in de opzet van de Lingehof een zorgvuldige afweging is gemaakt. "Besluitvorming over de Lingehof had ook consequenties voor de heer Antonio. Bij de zorgvuldige afweging is de heer Antonio intensief betrokken en zijn in goed overleg afspraken gemaakt."

Antonio erkent dat hij eenmaal in gesprek is gegaan met 'een leidinggevende die werkzaam is bij gemeente Giessenlanden'. Antonio: "Daarbij werd er in het eindrapport vermeld dat het gesprek goed verlopen was, wat pertinent niet waar was. Daarom heb ik het college verzocht voortaan schriftelijk te reageren, zodat ik alles zwart op wit hebt staan."

"Het gemeentebestuur van Giessenlanden vindt dat ze mij goed hebben meegenomen in het besluitvormingstraject om het beheer onder te brengen bij de Tilgroep, nou vergeet het maar."

Ed Antonio blijft intussen strijden voor, zoals hij het zelf omschrijft, de wens van veel inwoners van Arkel om zelf verantwoordelijk te nemen voor de exploitatie van het nieuwe Multifunctioneel Centrum. Een Plan van Aanpak voor het nieuwe centrum werd volgens hem afgewezen omdat het gericht zou zijn geweest aan de Tilgroep en niet aan de gemeente. Volgens Antonio klopt dit niet en moet het Plan van Aanpak alsnog in behandeling worden genomen.

Hij heeft inmiddels de Commissaris van de Koning op de hoogte gesteld van de 'schaamteloze handelwijze' van het Giessenlandse gemeentebestuur. Antonio vindt dat zijn wens om de exploitatie door burgers van het dorp te laten doen, past in het streven dat de lokale overheid heeft om burgers meer verantwoordelijkheid te geven voor hun directe leefomgeving.

De gemeente Giessenlanden wil verder niet reageren op de beweringen van Ed Antonio. "Wij gaan zijn vragen niet via de media beantwoorden. De uitnodiging tot een gesprek staat wat ons betreft nog steeds open", aldus het college van Giessenlanden.