• Stefan (links) en Richard in hun tattooshop.
• Stefan (links) en Richard in hun tattooshop.

Tattooshop Streefkerk opent 2 april

streefkerk • Wat acht jaar geleden begon als toekomstdroom is inmiddels werkelijkheid; een eigen tattooshop. De vrienden Richard van Meerkerk en Stefan Papantoniou vieren de start van Mad Sailor Tattoo met een open dag op 2 april.

Het is niet per se de winkel die je verwacht in de smalle Hoekstraat, recht tegenover de bloemenzaak. Op het raam van het voormalige kledingwinkeltje prijkt niet langer het schattige 'Snuffel & Koop', maar wordt je aangestaard door het uitpuilende oog van een brute zeeman. 'Mad Sailor Tattoo', zo staat er in grote rode letters over de breedte van het raam.

De animatie van de zeeman is een creatie van eigenaar Richard van Meerkerk. Dat de Streefkerker wel raad weet met potlood en penseel, dat wist iedereen al die een schilderij of levensecht portret van zijn hand aan de muur heeft hangen. Maar dat hij ook heel handig is met een tattoonaald, is voor velen nieuw.

Technische dienst

Richard heeft het tatoeëren zich de laatste jaren in rap tempo eigen gemaakt, en besloot het samen met goede vriend Stefan Papantoniou uit Gorinchem professioneel aan te pakken. De twee kennen elkaar als collega's bij de technische dienst in het EMC Rotterdam, totdat Richard drie jaar geleden arbeidsongeschikt raakte na een bedrijfsongeval. "We hadden het acht jaar geleden al over een eigen zaak', zo vertelt Stefan. 'En nu zitten we hier."

Specialiteit

Stefan heeft als specialiteit het zetten van old school tattoos, en Maori en Polynesische tribals. Richard is meer van het realistische werk; iets wat hem volgens zijn collega bijzonder goed af gaat. "Ik kom al heel lang in tattooshops", zegt Stefan. "Maar ik heb zelden iemand gezien die zo goed is als hij."

Richard begon met tatoeëren op zijn zolderkamer. Na intensief oefenen op nephuid zette hij zijn eerste echte tatoeage op collega Stefan. Zo is diens linkerarm het levende bewijs van Richards kunnen als tattoo-artiest. Nu de shop GGD-gekeurd is en de rij enthousiaste klanten met de dag groeit, is hij helemaal klaar voor het echte werk.

Idee uitwerken

Bij de balie van Mad Sailor Tattoo liggen mappen met eigen gemaakte tekeningen en mogelijke tattoos. "Maar het is het leukst als iemand zelf met een idee komt', vertelt Richard. "Ik maak hier ter plekke een schets waar we mee aan de slag kunnen. Groot of klein, dat maakt niet uit. Alles is mogelijk."

Jan de Gier