• Mariliese van der Wilt en Margreet de Graaf.
• Mariliese van der Wilt en Margreet de Graaf. Foto: Geurt Mouthaan

Positiviteit van 'Ingelijste momenten'

oud-alblas • Margreet de Graaf uit Oud-Alblas wil met haar eerste boekje 'Ingelijste momenten' een positief gevoel uitdragen. De illustraties zijn gemaakt door een jonge plaatsgenote: Mariliese van der Wilt (14).

In 'Ingelijste momenten' bundelde Margreet de korte verhaaltjes die ze met regelmaat op Facebook zet. "Daar kreeg ik veel positieve reacties op. Verschillende mensen zeiden, onafhankelijk van elkaar: 'Je moet er iets mee gaan doen.' Het zijn herkenbare, serieuze en lachwekkende alledaagse gebeurtenissen. Wat er om me hen gebeurt, dik ik een beetje aan en schrijf ik op. Veel mensen herkennen zich in wat ik schrijf. De rode draad: ik benader de positieve kant van het leven; moeilijke momenten gaan voorbij, er komt altijd weer een nieuwe dag met nieuwe kansen."

In Free Musketeers vond Margreet een uitgever. Voor de illustraties hoefde ze het dorp niet uit. Via via kwam ze bij Mariliese uit, die al van jongs af aan veel tekent en schildert. "Het leek mij meteen heel leuk om te doen. Ik houd ervan om zo'n uitdaging te gaan en het is natuurlijk gaaf om in een echt gedrukt boek te staan. Ik heb de illustraties aangepast aan hoe Margreet is en schrijft: eenvoudig en uit de losse pols." En dat is goed gelukt, benadrukt Margreet: "Alleen al bij de omslag zeggen mensen meteen: 'Dit is echt jouw boekje.'"

Of er een vervolg komt, durft de inwoonster van Oud-Alblas niet te zeggen. Ze sluit het in ieder geval niet uit. Met een lach: "Ik heb nog zoveel woorden in mijn hoofd zitten." 'Ingelijste momenten' is te bestellen bij Margreet de Graaf (m.degraaf@hetnet.nl), bij de boekhandel of via Bol.com. Het boekje kost 13,95 euro.