Streefkerk rijgt ook De Alblas aan zegekar

oud-alblas • De Alblas leed de derde nederlaag op rij door met 0-1 onderuit te gaan tegen Streefkerk. De blauwzwarten zetten daarmee een fraaie reeks voort: uit de vijf duels na de winterstop werden liefst dertien punten behaald. Daarmee is de degradatiezone inmiddels op afstand gezet.

Na het binnenhalen van de tweede periodetitel heeft De Alblas het moeilijk. "Ja, we verliezen nu al drie keer op rij", beaamde trainer Michel de Raad. "Maar onze vorige twee wedstrijden waren echt slecht en vandaag kon ik toch wel een stijgende lijn ontwaren. We hebben wat beter gespeeld en er hard voor gevochten. We hadden denk ik ook zo'n 65% balbezit. Ik vond het dan ook een zure nederlaag."

Een zeer ongelukkige handsbal leverde Streefkerk een kwartier voor tijd een strafschop op. Daar wist Christiaan de Jong wel raad mee en hij jankte het leer tegen de touwen. Daarnaast kreeg Gert-Jan Lagendijk nog twee dotten van kansen, maar verder viel er niet veel te noteren.

Voor Streefkerk betekent deze goede serie dat er inmiddels met vijf punten afstand is genomen van de degradatiezone. "Het is te hopen dat we in de twee inhaalwedstrijden tegen Ameide en Wieldrecht nog wat extra puntjes pakken", klonk het bij voorzitter Chris de Lange. "We krijgen in het resterende programma namelijk ook nog aardig wat clubs die boven ons staan, dus het zal nog lastig zat worden, maar het gaat de goede kant op."

De Alblas is vooralsnog even zoekende. "Het zou lekker zijn om weer punten te gaan pakken", zei De Raad. "Dat had vandaag eigenlijk gemoeten."