• Handhaving hangt voor Ammers aan een zijden draad.
• Handhaving hangt voor Ammers aan een zijden draad. Foto: Rick den Besten

Ameide nagenoeg zorgenvrij na winst op hekkensluiter Groot-Ammers

groot-ammers • Op het eigen sportpark Gelkenes vocht Groot-Ammers voor vrijwel haar laatste kans op klassebehoud. Maar daar was tegen Ameide nauwelijks iets van te merken. De pupillen van Gert-Jan Westerhout zaten met een 0-3 ruststand in een zetel. In de tweede helft kwam de gastheer nog wel op 1-3, maar het doelpunt van invaller Yannick de Bondt was feitelijk het enige wapenfeit van de geelhemden.

"We speelden flets, vooral in de eerste helft", beaamde Groot-Ammers-trainer Peter den Engelsman na afloop. "Geen moment heb ik gezien dat mijn ploeg voetbalde voor de laatste kans. Geen scherpte en ook de concentratie was ver te zoeken." Toch had Ammers op voorsprong kunnen komen. Aanvoerder Bastiaan de Groot kreeg na vijf minuten voetballen de bal in de schoenen geschoven van de iets te nonchalant acterende Ameide-doelman Bart Mulckhuyse. De in de spits geposteerde De Groot verprutste de ultieme kans.

Ameide stelde orde op zaken en hanteerde een lekker agressieve speelwijze. Met als resultaat, halverwege de eerste helft een 0-2 voorsprong. Met twee keer een assist van linkspoot Kris de Kruijk. De eerste keer heette Leroy Franken de afmaker en bij de tweede treffer gaf Robbert Bakker het laatste tikje.

De gasten namen even gas terug en sloegen iets voor het rustsignaal weer toe. Izak Westerhout wist met een fraai afstandsschot de wedstrijd vroegtijdig te beslissen; 0-3.

Na de 1-3, direct na rust, gloorde er weer hoop voor het trainersduo Den Engelsman/Nieuwenhuizen. Iets over het uur werd Cees Mourik als extra spits ingebracht. Maar het gewenste effect bleef uit, ook omdat Gert-Jan Westerhout zijn jonge neef Izak een linie terug liet zakken. De Termeise nummer 7 streed voor elke meter en kreeg regelmatig bezoek van zijn verzorger Camiel de Haan. Niet alleen Westerhout, maar ook andere spelers van Ameide lagen vaak op het koude gras. "Volgens mij heeft jouw verzorger vandaag de meeste meters gemaakt", grapte Den Engelsman richting collega Westerhout.

Die kon er niet mee zitten. "Eindelijk hebben we weer eens een wedstrijd naar behoren uitgespeeld. Vandaag gingen we voor elkaar door het vuur. Deze speelwijze, met felle duels, vraagt veel. En daarom is een wedstrijd dood maken, bijvoorbeeld door een lange bal te geven of een keer een extra blessurebehandeling, helemaal niet verkeerd", knipoogde Westerhout. "Volgende week halen we in tegen Streefkerk en dan hopen we ons veilig te spelen."

Een wens waar Den Engelsman alleen maar van kan dromen. "Maar rechtstreekse degradatie ontlopen kan nog wel. Het wordt steeds lastiger, maar het gat met Focus'07 van 8 punten is in de resterende zes wedstrijden nog altijd te overbruggen."