Start alzheimertrefpunt

giessenlanden • Op 26 mei vindt in De Zes Molens de eerste bijeenkomst plaats van het Alzheimertrefpunt in Giessenlanden. In de aanloop daarnaartoe wordt er op donderdag 17 maart een bijeenkomst gehouden voor vrijwilligers die zich hiervoor willen inzetten.

Het Alzheimertrefpunt is opgezet in het kader van de inzet van de gemeente Giessenlanden om een dementievriendelijke gemeente te worden.

Het doel van de bijeenkomsten is een plaats van ontmoeting te creëren voor mensen die aan dementie lijden en mensen in hun omgeving, zoals kinderen en mantelzorgers. De ontmoeting staat centraal, maar ook zal elke keer een bepaald onderwerp in relatie tot dementie worden behandeld.

Vaste avond

Elke maand is er op een vaste avond een ontmoeting, behalve in de zomervakantie en december. De bijeenkomsten vinden roulerend plaats in de Peperhof in Arkel, de Bredero's Hof in Giessenburg en de Zes Molens in Hoornaar.

Voor het organiseren van de bijeenkomsten zijn nog vrijwilligers nodig. Mensen die interesse hebben om mee te helpen of meer informatie willen, kunnen terecht bij dhr. Arie Slob, telefoon 0183-581331, e-mail mrarieslob@hetnet.nl.

Op donderdag 17 maart wordt er een avond gehouden voor vrijwilligers die zich willen inzetten voor het Alzheimertrefpunt. De avond begint om 19.30 uur en wordt gehouden in de Zes Molens in Hoornaar. Bij de organisatie zijn ook De Lange Wei, Buurtzorg en Rivas betrokken.

Giessenlanden wil net als Zederik een dementievriendelijke gemeente zijn waar het taboe op dementie is doorbroken; waar iedereen normaal omgaat met dementie. Een gemeenschap waarin mensen met dementie zo lang mogelijk kunnen blijven functioneren. Waar ze iets mogen vergeten, waar ze thuis gebracht worden als ze verdwalen. Waar activiteiten beschikbaar zijn voor mensen met dementie en hun naasten. En waar mensen met dementie zo lang mogelijk aan het verenigingsleven kunnen blijven deelnemen. Waar betrokkenheid is bij mensen met dementie en hun naasten.

In een dementievriendelijke gemeenschap kunnen mensen met dementie als volwaardige burgers meedoen aan de samenleving.