Jaco Vonk slaat gaatje met Henk Boot

giessenburg • Er is enige tekening gekomen in de kampioensstrijd van SC De Giessen en Linge. Jaco Vonk won de topper tegen Henk Boot en heeft na 23 ronden iets meer dan een punt voorsprong op de titelverdediger.

Boot dacht lange tijd iets beter te staan, maar overschatte zijn kansen. In zijn overmoed erkende hij te laat dat Vonk een gevaarlijk initiatief op de damevleugel aan het ontwikkelen was. Vanaf dat moment moest hij zich beperken tot verdedigen. De kansen schommelden tussen remise en winst voor Vonk. Het werd het laatste. In het voor Jaco Vonk gunstige eindspel ging Henk Boot in heetst van de strijd lelijk in de fout. Opvallend detail: hoewel de krachtsverhoudingen gelijk zijn, is de onderlinge score gemeten over vier seizoenen fors in het voordeel van Vonk.


Uitslagen 23e ronde: Jaco Vonk-Henk Boot 1-0, Eddy Korevaar-Bram Capelle 1-0, Jan Post-Arjan Uittenbogaard 0-1, Gijs Bos-Frans Fijlstra 1-0, Jaap Cornet-Wim Deurloo 1-0, Mark Couwenberg-Rob van Driel 1-0, Kees Bons-Henk van Houwelingen 0-1.