• Claudia Gianotten, 'Gedekte Feesttafel'.
• Claudia Gianotten, 'Gedekte Feesttafel'. Foto: Geurt Mouthaan

Expo 'Inslag' in museum Het Voorhuis

bleskensgraaf • Tot en met 28 mei is de expositie 'Inslag', een combinatie van hedendaagse kunst, ambacht en cultuurhistorie, te zien in museum Het Voorhuis te Bleskensgraaf.

Hedendaagse kunstenaars hebben zich laten inspireren door een versleten, geweven, geblokte keukendoek. Zij verwerkten dit voorwerp tot een kunstwerk. Samensteller van de tentoonstelling Elganan Jelsma: "Bij het recyclen van oude materialen gaat het niet alleen over het bewust omgaan met afval, maar ook over iets nieuws creëren, iets vormgeven, iets 'moois' maken. Door één soort afval/grondstof te kiezen komt de diversiteit van de kunstenaar meer naar voren. Er zijn schilderijen, collages, sieraden, een foto, een gedicht en beelden te zien."

Zo maakte sieradenontwerper Floor Max een sieraad met parelmoer. Joke Blokland breide een nieuwe theedoek. Irma Frijlink borduurde het 'onderonsje' geïnspireerd op de gesprekken tijdens de afwas. Inger Vonkeman brengt in haar werk twee culturen samen. Claudia Gianotten maakte vrolijke collages van een gedekte tafel en bloemstillevens. Gerard Beentjes schreef het gedicht 'Ode aan de pompdoek'. Tassenontwerpster Sacha Wendt maakte een 'Birkin' tas van de versleten theedoek en zo is er nog veel meer te zien. Ook is er speciaal een educatief weefkwartet uitgegeven. Daarnaast is er informatie over de weefgeschiedenis en het ambacht weven.

Meer info: www.binnenwaard.nl/museum-het-voorhuis. Zaterdag en iedere derde dinsdag van de maand open en voor groepen op afspraak. Van 14.00 tot 16.30 uur van 14.00 tot 16.30 uur. Entree: 2 euro. Kinderen tot 12 jaar gratis.