Richard Smaal nieuwe trainer van ASV Arkel

arkel • Richard Smaal wordt met ingang van seizoen 2016-2017 de nieuwe trainer van ASV Arkel. De huidige trainer van vv Asperen en de blauw- witten uit Arkel zijn een overeenkomst voor een jaar aangegaan.

Smaal (44) is bezig aan zijn derde seizoen bij Asperen en is toe aan een nieuwe uitdaging. De oud-speler van onder andere SVW (zondag, 1e klasse), Unitas en FC Lienden: "Arkel heeft een degelijke selectie, waar nog heel wat uit te halen valt. Maar ook het inpassen van aanstormende en Arkelse talenten lijkt me een mooie uitdaging."
Richard Smaal wordt bij ASV Arkel de opvolger van Jerome Ceton, die komend seizoen de cursus UEFA Coach 1 gaat volgen. Ook Arkel is blij met de overeenkomst met de Dordtse trainer. TC-lid Dick Pelle: "Richard is een trainer met een duidelijke visie. Hij gaat uit van een concept en systeem en bouwt daarin verder. Daar liggen speelwijze van het team en de afspraken met de spelers in vast. Vanuit dat systeem worden wedstrijden gespeeld. Niet winst of verlies is bepalend voor het succes, maar de uitvoering van het systeem. Uiteindelijk volgt dan vanzelf de winst. Dat is wat Arkel volgend seizoen nodig heeft."