Lekkerland schiet zichzelf in voet

nieuw-lekkerland • Nieuw-Lekkerland verloor niet alleen met 0-1 van Kloetinge, maar zag ook Andy van Vugt en Gertjan Stout met rood worden weggestuurd.

"We hebben ons vandaag niet met een geweer in onze eigen voet geschoten, maar met een kanón", toonde Nieuw-Lekkerland trainer Ronald Hulsbosch na afloop van het duel zijn verbijstering. De coach doelde daarmee niet alleen op de uiterst knullige wijze waarop middenvelder Thom Versluis op slag van rust de 0-1 had weggegeven: een volkomen onnodige en veel te zachte terugspeelbal vanaf de middencirkel op doelman Edward de Groot. Kloetinge's linkerspits Tom Wuyts (ex-NAC) profiteerde dankbaar. Hulsbosch baalde ook van de directe rode kaarten voor invaller-spits Andy van Vugt en de in de slotfase als stormram naar het front gestuurde Gertjan Stout. Het dubbele rood vormde een pijnlijk démasqué voor een elftal dat objectief gezien zichzelf en de wedstrijd ruim tachtig minuten lang aardig onder controle had en minimaal een puntendeling verdiend had.

Voor rust bleef de dreiging beperkt tot twee doelpogingen van middenvelder Raymon Slagboom. Zijn kopbal in de 29e minuut belandde op het doel en een inzet schuin voor Kloetinge-doelman Matthew Lentink zeilde een metertje over. Kloetinge stelde er niet veel tegenover en was Thom Versluis dan ook dankbaar dat hij Tom Wuyts in staat stelde op slag van rust de 0-1 aan te tekenen.

Nieuw-Lekkerland werd na rust wat sterker en kreeg via Aron de Keyzer dé kans op 1-1. De naar voren opgerukte rechtsback mikte volledig vrijstaand voor Lentink echter vol op de keeper.