• SteDoCo troefde RVVH met 1-0 af en is in de Topklasse aan een goede serie bezig. Foto: Rick den Besten

Nieuwe zege onderstreept goede serie Hoornaarse topklasser

Het zit potdicht bij SteDoCo

hoornaar • Na een slaapverwekkende eerste helft nam SteDoCo na de thee het heft in handen. Mohammed Faouzi opende in minuut 53 de score en daarmee bleek de Hoornaarse spits later ook de matchwinner te zijn. Want ondanks een aantal mooie kansen wisten de mannen van trainer Virgil Breetveld niet meer te scoren en bleef het aan de Groeneweg spannend tot de allerlaatste seconde.

"Op het eind was het met zo'n stand inderdaad nog billen knijpen", aldus Breetveld, die met een big smile twee dienbladen bier richting het kleedlokaal zag gaan. "Het verschil zit in het aantal tegengoals. De eerste zestien wedstrijden incasseerden we 50 doelpunten en in de laatste zes wedstrijden maar zeven."

Met dank aan aanvoerder Shelton Martis, beseft de Hoornaarse oefenmeester. "Hij is nog steeds op en top prof. Met Shelton voor het eerst in de basis wonnen we van IJsselmeervogels en RVVH. Vervolgens werd hij voor vijf wedstrijden geschorst (na rood in en tegen Scheveningen – TS) en in de winterstop volgde een operatie aan zijn knie." Met de sterke Martis, maar ook met nieuwkomer Gautam Kalpoe, staat de Hoornaarse verdediging ondertussen als een huis. Het lek lijkt boven aan de Groeneweg. Van de laatste zes wedstrijden werden er maar liefst vier winnend afgesloten. Alleen GVVV en HHC Hardenberg waren net te sterk.

Dat kon niet gezegd worden van het teleurstellende RVVH. Met een wel erg negatieve spelopvatting waren de Ridderkerkers naar de Alblasserwaard afgereisd. Alleen gewezen Kozak Benjamin Martha en de snelle Rensy Barradas durfden over de middellijn te komen. En omdat ook SteDoCo in deel één weinig lef toonde, waren de eerste 45 minuten om snel te vergeten.

Kruising

Met Jermaine van Pijkeren voor de tegenvallende Ali Yilmaz kwam er bij de thuisploeg na rust meer elan in de ploeg. Na zeven minuten deed de gewezen NAC-spits direct van zich spreken. Met een schitterende pegel raakte de invaller keihard de kruising, onhoudbaar voor de Ridderkerkse doelman Danny Spelde. De terugspringende bal was een prooi voor Mohammed Faouzi, die met een gericht schot via de binnenkant van de paal het scorebord op 1-0 zette.

Vertrouwen

De voorsprong gaf de Ablasserwaarders alle vertrouwen. Het heerlijke voorjaarszonnetje deed de rest. De uitblinkende Joran Schröder stuurde niet veel later Hakan Tokul de diepte in, maar de Hoornaarse nummer 9 ging (eenmaal in het zestienmetergebied – TS) te graag naar de grond. Halverwege de tweede helft leverde Schröder een piekfijne voorzet af op Mohammed Faouzi, die de hoek voor het uitzoeken had. Maar de spits miste de ultieme kans op een veilige 2-0 voorsprong en de vroege zekerheid op welkome drie punten.

Een kwestie van tijd, want SteDoCo had niet echt veel te duchten van Hercules uit Ridderkerk. De vele lange ballen naar voren werden simpel weggekopt of geschoten door de Hoornaarse verdediging. En was er eens een sporadische bal vanaf de zijlijn, bijvoorbeeld bij een corner, dan stond altijd sluitpost Ritchie Steinmann op de goede plek om het gevaar te elimineren.