Gratis financieel advies voor particulieren

regio • De Stichting Erkend Hypotheekadviseur (SEH) organiseert een open dag voor financieel advies. Op zaterdag 19 maart zetten diverse financieel adviseurs in de regio hun deuren open.

Wat kunnen bezoekers op 19 maart verwachten?

Jan van Herwaarden van de Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden: "Mensen krijgen op die dag financieel advies in de breedste zin van het woord, dus bijvoorbeeld over pensioenen, sparen, geld opzij zetten voor de studie van kinderen, beleggen en hypotheken."

Globaal beeld

Is dit op 2 april ook zo? "Nee, tijdens de Open Huizen Route op 2 april geven we ook advies, maar dan gaat het alleen over wonen. We trekken op beide dagen voor de gesprekken een half uur uit. Als het minder druk is, kunnen we wat uitloop toestaan. Als de situatie niet te complex is, kun je in een half uur een heel eind komen. We geven in ieder geval een globaal beeld. Ons Rabo Hypotheekdossier, een online-tool, biedt ons een handig stuk gereedschap waarin we een persoonlijke berekening maken."

Welke papieren en informatie moeten mensen meebrengen voor het oriënterend adviesgesprek?

"Belangrijk om mee te brengen zijn de inkomensgegevens. Een salarisstrook is handiger dan een jaaropgaaf. Op de dag van de SEH kunnen vragen over diverse onderwerpen gaan, dan is het nodig dat mensen de betreffende gegevens ook meebrengen."

Deelnemende kantoren

De Rabobank stelt tijdens de open dag op 19 maart kantoren open in Nieuw-Lekkerland (Adriaan Heynisstraat 4), Gorinchem (Haarstraat 65) en Vianen (Voorstraat 61), van 10.00 tot 14.00 uur.

Tijdens de NVM Open Huizen Route op zaterdag 2 april zijn de kantoren open in Giessenburg (Peursumseweg 19), Gorinchem (Einsteinstraat) en Leerdam (Dokter Reilinghplein 2), van 14.00 tot 17.00 uur. Een afspraak maken is niet nodig en het oriëntatiegesprek is kosteloos.

Meer informatie over de Stichting Erkend Hypotheekadviseur, over andere sites die informeren over alles wat er komt kijken bij het kopen van een woning en bijvoorbeeld over de kosten van hypotheekadvies, is te vinden op de website:

q www.mijnerkendfinancieeladviseur.nl