Van Herpen: 'Ik had het idee dat het vooruit ging'

groot-ammers • Hoofdtrainer Peter van Herpen is door het bestuur van Groot-Ammers op non-actief gezet. Casper Nieuwenhuizen en Peter den Engelsman vormen het nieuwe trainersduo. "Ik vind het heel jammer en het kwam voor mij toch nog als een verrassing, maar ik wens iedereen bij Groot-Ammers het beste toe."

Natuurlijk begrijpt Van Herpen het besluit. Desondanks had hij er nog alle vertrouwen in dat het goed zou komen onder zijn leiding. "We kwamen met alle goede bedoelingen als hekkensluiter uit de winterstop, maar haalden in de eerste drie duels slechts één punt", weet de oefenmeester. "Toch komt dit besluit als een verrassing. Ik heb me voor 110% ingezet, dinsdag zelfs nog scherp getraind, maar toen woensdag het telefoontje van de voorzitter kwam voelde ik al nattigheid. Ik snap de club ook wel, ze willen er alles aan doen om derdeklasser te blijven. Zelf had ik het idee dat er beweging in de ploeg zat, dat het vooruit ging. Soms heb je het echter niet in de hand. Een bal binnenkant paal of buitenkant paal kan het verschil maken."

Op 17 januari maakte Van Herpen bij Groot-Ammers bekend dat hij volgend seizoen IJFC gaat trainen. "Vanaf dat moment merkte ik wel aan kleine dingetjes dat er door bepaalde personen anders naar me werd gekeken. Desondanks wens ik iedereen bij Groot-Ammers het beste toe. Ik denk dat ze nog wel nacompetitie kunnen afdwingen. Directe handhaving zal moeilijk worden." Voorzitter Karin de Kruyk wenst niet teveel over de kwestie te zeggen. "Het enige dat ik erover kwijt wil is dat deze beslissingen nooit leuk zijn om te nemen."