• Bigband Blast treedt op tijdens Music op Tilt.
• Bigband Blast treedt op tijdens Music op Tilt. Foto: Aangeleverd

Tweehonderd musici bij Music op Tilt

giessenburg • Aan het evenement Music op Tilt van 8 april 2016 zullen ruim 200 musici bijdragen. De Til in Giessenburg is een avond lang tot aan de nok gevuld met muziek en zang in een gevarieerd aanbod.

Vrijwel alle musicerende deelnemers komen uit de streek. Het doel van de avond is geld bijeen brengen voor de voedselbanken in de regio, een zorgboerderij en diverse kleinere goede doelen. Aan de muziekavond wordt meegewerkt door een groot aantal groepen: Popkoor Re-Flax, Ice Cream, Door en Eefje, TeeBeeBrown, Nicole, ThisGirlsLive, United By Music, The Blues Department, Big Band Blast, Once Again, Floqheart, The Ladies on Stage en De Dekmantel. Ook aan klassieke muziek is gedacht, in de vorm van CODART, studenten van het Rotterdams Conservatorium. Met elkaar zorgt dit uiteenlopende gezelschap van meer dan 200 personen voor een divers programma, van klassiek tot blues.

Aansluitend en deels tegelijkertijd treden de musici op in zes zalen van De Til. In elke zaal wordt er een eigen muziekstijl ten gehore gebracht, waarvoor het Giessenburgse zalencentrum is onderverdeeld in de ruimtes de Entree, Jazz Café, Café Chantant, Grand Café, Blues Café en de Classic Room. Toegangskaarten kosten 25 euro, maar in de voorverkoop zijn deze 22,50 euro.

Het programma begint om 20.30 uur (zaal open om 19.30 uur). Voor meer informatie, over de avond, de kaartverkoop of mogelijkheid van sponsoring kunnen belangstellenden terecht op de speciaal geopende website www.musicoptilt.nl. Meer informatie is ook verkrijgbaar bij het secretariaat van de Lions: djdejong@planet.nl.