Ronde van Lexmond op 9 april

lexmond • De Ronde van Lexmond, traditiegetrouw het eerste wielercriterium van het seizoen in de Alblasserwaard/Vijfheerenlanden, wordt dit jaar verreden op zaterdag 9 april. Het programma van de wielerdriedaagse begint overigens al op donderdagavond 7 april met een recreatieve fietstocht. De avond erna staat de dikkebandenrace voor de jeugd op de kalender.
In de Ronde van Lexmond wordt een groot veld aan het vertrek verwacht. Voordat de elite- en belofterenners gaan koersen, zullen eerst de renners in de Sportklasse en de regiorecreanten hun krachten meten.

Klipperstars pakt winst in slotfase

zoetermeer • Kampioenskandidaat Klipperstars beleefde zaterdag een narrow escape in Zoetermeer. Pas in de laatste drie minuten kregen de Nieuw-Lekkerlandse basketballers het stugge Zoebas op de knieën.
Bij rust keek Klipperstars tegen een 32-28 achterstand aan en ook in het derde kwart kon het verschil niet worden gemaakt. De bezoekers hadden de slotfase nodig om toe te slaan. Het was erop en erover. Klipperstars blijft door deze overwinning meedoen voor de titel en speelt komende zaterdag in Voorburg tegen Cobranova.

Geen puntverlies WIK in Zeeland

zuiddorpe • De vrouwenhoofdmacht van WIK/Univé heeft, ondanks een ziektegolf in de aanloop naar de wedstrijd, de volle buit gepakt tegen Sterre Voorwaarts. In Zuiddorpe werd het 0-4 voor de Groot-Ammerse volleybalsters, die hierdoor opklommen naar de derde plaats in de 3e divisie C. Koploper Voltena staat op 16-68, WIK op 14-56.
WIK/Univé startte (te) afwachtend. Pas nadat Martine de Graaf en Annemieke den Boer hun team serverend bij de hand genomen hadden, werd het verschil gemaakt: 15-25 na een aanvankelijke achterstand van 10-5. De tweede set ging met hangen en wurgen. In de spannende slotfase hielden de bezoekers het hoofd koel (23-25). Daarmee was de wedstrijd gespeeld. WIK/Univé was in de derde en vierde set heer en meester en stak het bonuspunt met veel plezier in de knip.

Bierplein tijdens Koersmarkt AWM

meerkerk • De Koersmarkt tijdens de wielerklassieker Arno Wallaard Memorial op zaterdag 23 april kent een noviteit: een Bierplein bij de watertoren. Met name in België weet met allang dat de koers en een pintje uitstekend bij elkaar passen. De organisatie van de AWM speelt hier op in met een proeverij van een vijftal bieren: De Blauwe IJsbeer, VandeStreek, Kwaremontbier, Poldrièn en Jupiler.