• De eigenaren Bettina en Jessica.
• De eigenaren Bettina en Jessica. Foto: Marijke Verhoef

Tijd voor bloemen en chocolade

giessenburg • Bettina en Jessica Woltman openen op vrijdag 4 maart vanaf 8:30 uur de deuren van de nieuwe Giessenburgse winkels Time for Flowers en Time for Chocolate.

Moeder en dochter zetten samen de eerste stappen op het ondernemerspad. De 20-jarige Jessica startte vier jaar terug als bloemist bij 't Hof van Hoornaar en 't Hof van Gorinchem en heeft sindsdien de wens om voor zichzelf te beginnen. Het pand aan de Kerkweg 4 was een kans die ze niet kon laten schieten. Na een paar maanden intensief verbouwen, opent ze nu Time for Flowers. Een winkel vol verse bloemen, planten, woonaccessoires, cadeauartikelen en exclusieve producten zoals Fidrio glas in allerlei kleuren, wat tegenwoordig helemaal trendy is.

Creatieve boeketten

Jessica is gespecialiseerd in bruidswerk en rouwwerk en maakt graag verrassende, creatieve boeketten. Ze verzorgt ook bloemstukken en planten voor kantoorinrichting. Doordat ze drie keer per week verse bloemen inkoopt, kan ze een goede kwaliteit garanderen. "Dat vind ik heel belangrijk. Kwaliteit staat voorop, ik wil echt een goed product verkopen. Daarnaast let ik erop dat het betaalbaar blijft, zodat ook mensen met een kleinere portemonnee een mooi boeket kunnen kopen."

Naast Time for Flowers is Time for Chocolate gevestigd. Deze winkel is een lang gekoesterde wens van Jessica's moeder Bettina. Op haar zestiende werkte zij in een patisserie en sindsdien wilde ze graag haar eigen chocolaterie openen. Nu, 28 jaar later, is het zover. Bij het Brusselse familiebedrijf Valentino vond ze de perfecte chocolade: ambachtelijk, met de hand gemaakt en nieuw op de Nederlandse markt. Ze heeft vijftig soorten bonbons in de vitrine, evenals een ruime keus aan leuke cadeau-arrangementen voor bijvoorbeeld Pasen, verjaardagen of kraamvisite. De geschenken wisselen met de seizoenen mee, zodat er altijd iets leuks te vinden is.

Time for Flowers en Time for Chocolate zijn te vinden aan de Kerkweg 4 in Giessenburg. Meer informatie: Jessica (06-48151456) of Bettina (06-20615039).