• Kenmerkend beeld voor de door Groot-Ammers, met in dit geval Pim den Hartog, getoonde inzet.
• Kenmerkend beeld voor de door Groot-Ammers, met in dit geval Pim den Hartog, getoonde inzet. Foto: Rick den Besten

Ondanks 2-1 winst op ASV Arkel is nacompetitie ver weg

Kan het nog voor Groot-Ammers?

groot-ammers • De winstpartij van Groot-Ammers zou kunnen worden uitgelegd als een schokeffect na het wegsturen van trainer Peter van Herpen. Daar wilde zijn vervanger Peter den Engelsman, die samen met Casper Nieuwenhuizen het stokje overnam, niets van weten. "Welnee, het was een matige pot", vond de oefenmeester. "De grootste winst vandaag is dat de spelers zichzelf eindelijk eens hebben beloond."

Arkel-aanvaller Joey van Assendorp stond er na afloop beteuterd bij. "Dit is een zware deceptie", treurde hij. "Het zit ons ook niet mee. We hebben helemaal geen slechte ploeg, maar de realiteit is dat je onderin staat."

Feller

In de eerste helft vielen er weinig kansen te noteren. Wel acteerde Groot-Ammers een stuk feller dan Arkel. Bovendien werd er met wat geluk ook nog gescoord. Kevin Korrel hield aan de linkerkant twee man bezig en wist een voorzet te geven. Niels de Koter liep er prompt tegenaan en zag de bal in zijn eigen doel verdwijnen: 1-0.

"We kwamen voor rust overal een stapje te laat, het leek alsof we niet echt voor onze laatste kans wilden gaan", gaf Van Assendorp aan. "In het tweede bedrijf gingen we er wel voor en drukten we ze ver terug. We creëerden aardig wat kansen, maar scoren bleef uit. Ik kwam zelf een keer niet goed uit met mijn stappen toen ik alleen voor doelman Ferry Hak kwam te staan. Later liet Hak de bal los, maar bracht hij alsnog redding met zijn benen op mijn inzet."

Weinig tegenstand

Voordat Arkel de gastheren terugdrong op eigen helft en de nodige kansen creëerde had Gauthier Luwawa zijn ploeg echter al op een 2-0 voorsprong gezet. Hij ondervond weinig tegenstand van Michael Boon en rondde netjes af.

Aan de overzijde miste niet alleen Van Assendorp zijn kansen. Stefan Roubos koos alleen voor de doelman voor een stift, maar die bal ging over. Daarnaast kreeg ook invaller Sander Antonio nog een mooie kopkans. Vijf minuten voor het einde lukte het eindelijk wel om de aansluitingstreffer binnen te schieten middels een rake strafschop van Van Assendorp.

"De 2-1 viel eigenlijk te laat", vond Antonio. "Heel teleurstellend dit. Het zal voor allebei nog heel moeilijk worden, maar ik blijf er voor ons vertrouwen in houden."

"Het gaat nu heel lastig worden", voorspelde ook Arkel-trainer Jerome Ceton. "We speelden voor rust eigenlijk niet eens zo slecht, maar alleen via Robin Vogel waren we een keer gevaarlijk. We hadden moeite met de opbouw. In de tweede helft creëren we wel drie goede kansen, maar op dat moment stond het al 2-0."

Den Engelsman denkt nog niet aan een plek in de nacompetitie. "Het is voor ons te hopen dat deze overwinning een beginnetje gaat vormen van een hele goede periode, maar vooralsnog staan we gewoon laatste. In de komende weken gaan we op zoek naar de juiste balans in het team. Het grootste gedeelte van de groep is weer fit. Als we nog wat willen betekenen in de derde klasse dan zullen alle spelers iedere week weer het uiterste van zichzelf moeten vragen."

Marco van Vlijmen