Avond over chemie en duurzaamheid

alblasserdam • Lions Club Alblasserwaard Souburgh organiseert op dinsdag 1 maart een thema-avond over Chemie en Duurzaamheid.

De avond vindt plaats in cultureel centrum landvast aan de Haven 4 te Alblasserdam en begint om 20.00 uur.

De Lions Club heeft in de afgelopen jaren al diverse bijeenkomsten gehouden over het onderwerp duurzaamheid. Bij de eerste gelegenheden ging het vooral over de vraag in hoeverre er met klimaat en leefomgeving echt iets aan de hand is. "Snel daarna zijn we met sprekers van verschillende achtergrond op zoek gegaan naar uitdagingen, maar vooral naar oplossingen en dus kansen", laten de organisatoren van de thema-avonden weten.

Een belangrijke draai werd gemaakt door Ruud Koonstra in 2011, dia als duurzaam ondernemer al jaren succesvol is met het opzetten van nieuwe ondernemingen in dit veld en het publiek vorhield dat duurzaamheid en rendement niet meer zonder elkaar kunnen en elkaar versterken.

Zakelijke mogelijkheden

"Vanaf dat moment gingen onze avonden vooral over het benutten van zakelijke mogelijkheden waarbij mooie voorbeelden voorbij gekomen zijn." Het thema 'Chemie en Duurzaamheid' past hierin. Het gaat daarbij om de vraag of dit een innerlijke tegenstrijdigheid is. De lezing zal verzorgd worden door ir. Rein Willems. Hij heeft een imposante internationale carrière doorlopen bij Shell en zal vooral ingaan op wat er met het Rijnmondgebied gaat gebeuren.

Voor meer informatie of aanmelding kunnen belangstellenden surfen naar onderstaande website.

q www.lions-alblasserwaard.nl