Uitstel fase 4 Giessen-Oudekerk

giessenburg/giessen-oudekerk • De vierde en laatste fase van de reconstructie van het dorpshart van Giessen-Oudekerk wordt uitgesteld. Hierdoor is het werk niet vóór de Gondelvaart afgerond, maar de veiligheid gaat voor, vindt het college van B&W.

Als niet tot uitstel zou zijn besloten, zou fase 4 samenvallen met de afsluiting van de Peursumse Vlietbrug. De Bovenkerkseweg zou dan zowel ter hoogte van de brug als ter hoogte van het dorp Giessen-Oudekerk afgesloten zijn. Mede in verband met de aanrijtijden van de brandweer geen gewenste situatie, oordeelt B&W.

Jammer

De brug gaat medio augustus weer open. Fase 4 van het project in Giessen-Oudekerk zal daarna ter hand worden genomen. "Dit betekent dat we niet klaar zijn voor de Gondelvaart", realiseert burgemeester Werner ten Kate zich. "Dat zal de Dorpsraad jammer vinden."

De eerste drie fasen worden wel volgens planning uitgevoerd. "En we zullen er voor zorgen dat de Bovenkerkseweg hoe dan ook tijdens de Gondelvaart wel open is."

Ingewikkelde operatie

Wethouder Elisabeth van Leeuwen-Klink snapt de ergernis over de langdurige afsluiting van de Peursumse Vlietbrug. "Maar het is een ingewikkelde operatie. Het is minder simpel dan het lijkt, mede door de krappe locatie."

Dunner brugdek

De brug krijgt op verzoek van het waterschap een hogere doorvaart, maar tegelijk mogen de oprit niet al te steil worden. Dit vergt een dunner brugdek en een 'ingewikkelde' technische constructie.

De doorlooptijd is een onderdeel van de aanbesteding geweest.

"Mede door de input van de omwonenden wordt het een mooie brug", aldus de wethouder. "Het is een kwestie van even door doorbijten, maar dan heb je ook wat."