Veerweg wordt verlegd

den haag/oud-alblas • Rijkswaterstaat mag de aansluiting van de Veerweg en de Parallelweg op de N214 gaan verplaatsen.

Dit besliste de Raad van State woensdag in de rechtszaak van een melkveehouder uit Oud-Alblas, die een halve hectare van zijn weiland moet afstaan.

Lus in weiland

De agrariër stapte vorige maand naar de Raad van State tegen het bestemmingsplan Aansluiting A15/N3/N214 van de gemeente Molenwaard.

In dit plan is geregeld dat de Veerweg en de Parallelweg niet meer op de huidige rotonde maar op een iets noordelijk gelegen kruispunt op de N214 zullen aansluiten. De Veerweg krijgt een lus in de huidige koeienweide.

Overeenstemming

Tijdens de rechtszitting op 14 januari in Den Haag bleek dat inmiddels overeenstemming was bereikt tussen Rijkswaterstaat en de veehouder over de grondprijs en een schadeloosstelling van Rijkswaterstaat.

Koeien uit de slaap

Maar de boer maakte zich nog wel zorgen over de straatverlichting langs de nieuwe Veerweg, die zijn koeien uit de slaap zou houden. De Raad van State wees dit bezwaar woensdag van de hand.

Het rechtscollege wees daarbij op de toezegging van Rijkswaterstaat dat de straatlantaarns led-verlichting krijgen die 's avonds voor slechts 70 procent brandt en 's nachts voor de helft.

Vierde kwartaal

De werkzaamheden beginnen in het vierde kwartaal van dit jaar met het kappen van bomen. De verlegging van de aansluitingen Veerweg en Parallelweg maakt deel uit van de totale reconstructie van de aansluiting van de A15 op de provinciale wegen N3 richting Dordrecht en N214 naar de dorpen in de Alblasserwaard.

Persbureau Cerberus