• Aantje Kool-Treuren aan het werk.
• Aantje Kool-Treuren aan het werk.

Expositie Aantje Kool in Open Vensters Ameide

ameide • Sinds deze week is de expositie van kunstenares Aantje Kool-Treuren (1950) te bewonderen in Open Vensters in Ameide.

Tijdens de feestelijkheden vanwege het 40-jarig jubileum van Open Vensters in oktober 2015 werd de Lexmondse, winnaar van de publieksprijs van de expositie 'Talent in Beeld'. De prijs hield in dat de winnaar een eigen expositie mocht inrichten in Open Vensters. Eerder exposeerde Aantje al in Het Bosch in Lexmond en nu is een deel van haar creaties te bewonderen in Ameide.

Negen jaar geleden begon Aantje met het nemen van schilderlessen bij Catherine Cathier in Vianen. Aan schilderen kwam ze toen echter minder toe vanwege haar drukke werkzaamheden als teamleider bij Rivas.

Tijd vrij

Na haar pensionering kwam er tijd vrij voor de schilderkunst. Schilderen betekent veel voor Aantje.

"Pas hoorde ik", zegt ze: "schilderen is voor mij een baken." Daar herkent ze zich helemaal in. Bij de expositie 'Talent in Beeld' won het schilderij 'Molentocht', één van de vele schilderijen van Aantje.

Personen

Maar het typisch Hollands tafereel is absoluut niet het enige genre wat ze beheerst. Het schilderen van personen heeft voor haar prioriteit. In de afgelopen jaren heeft ze in opdracht al veel portretten gemaakt.

De expositie is te zien tot eind april 2016 in Open Vensters. De twintig schilderijen hangen op de begane grond en de eerste verdieping.