De Alblas nadert periode

oud-alblas • De Alblas heeft aan een uitoverwinning op Ameide komende zaterdag voldoende om de tweede periodetitel in de derde klasse C af te dwingen.

Het elftal van trainer Michel de Raad zette met zijn 4-2 overwinning op HSSC'61 een belangrijke één na laatste stap in de goede richting. Bij rust was het duel al gespeeld. De Alblas leidde op dat moment riant met 3-0 door treffers van Chris Koremans (tweemaal) en Kevin Dijk.

Lekker

De Raad keek er met plezier naar vanuit zijn dugout.

"Natuurlijk stap je lekker de kleedkamer in met een 3-0 voorsprong", gaf de coach onmiddellijk toe. "De kansen die we kregen leverden meteen doelpunten op. Maar erg tevreden over het spel was ik niet."

Onrust

Na de pauze slaagde HSSC'61 er in om op 3-1 te komen (eigen doelpunt van De Alblas-keeper Rene de Ruiter), waarna de defensieve onrust toesloeg bij de thuisclub en elke lijn uit het spel verdween. Gelukkig voor De Alblas toonde Chris Koremans zich niet 'in de war' door alle wanorde om zich heen. De koele spits tekende de 4-1 aan en besliste daarmee het matige duel. HSSC's Floris Kool bepaalde de eindstand op 4-2.

Andere prioriteiten

"De Alblas speelde zwak en van onze kant was het zelfs super slecht", vond HSSC-trainer Marten Boverman. "Natuurlijk deden we leuk mee om een periodetitel, maar dat het zicht daarop nu is vertroebeld door deze 4-2 doet me niet zoveel. Wij hebben hele andere prioriteiten. We zijn volledig gefocust op handhaving in deze afdeling. Hoe eerder HSSC zich in veiligheid speelt, des te liever het me is."

In eigen hand

De Alblas mag zaterdag in en tegen Ameide proberen zijn eerste seizoensprijs in de wacht te slepen. "We hebben het in eigen hand", wist De Raad. "Bij winst hebben we 'm!"

Stadsderby

De Gorinchemse stadsderby tussen de zaterdagtweedeklassers GJS en Unitas zal zaterdag 12 maart om 19:00 uur worden gespeeld.

De clubs hopen hiermee meer publiek naar sportpark Dalem te lokken. Voorafgaand aan de derby zullen door GJS de nodige activiteiten worden georganiseerd.