• De Molenwaardderby eindigde op De Put in 1-1.
• De Molenwaardderby eindigde op De Put in 1-1. Foto: Rick den Besten

Misser voor open doel breekt VVAC op

Ammers pakt punt op De Put

ottoland • Als VVAC'er Nick Lakerveld ruim een kwartier voor tijd de puntgave assist van uitblinker Jesse de Bruin in het lege doel had geschoven, was de wedstrijd gespeeld geweest. Maar invaller Lakerveld raakte de paal. Niet veel later deed Gauthier Luwawa het stukken beter en bepaalde de eindstand op 2-2.

"Zij misten de kans op 3-1 en dat gaf ons voldoende steun om er een gelijkspel uit te halen", aldus Groot-Ammers-trainer Peter van Herpen na afloop.

"Dik verdiend en qua karakter hadden we misschien nog wel recht op meer. Maar al met al ben ik niet ontevreden. Dit puntje is er een van de vele punten die we nog moeten halen." De scheidende oefenmeester zag zijn flink gehavende ploeg prima starten. De openingsfase was, met de stevige zuidwester in de rug, voor de geelhemden.

"Van die twee halve kansen had er best eentje mogen zitten", vond Van Herpen.

Ammers scoorde niet, dat deden de Ottolanders wel. De snelle Lars Coerts ontsnapte halverwege de eerste helft aan zijn directe tegenstander Robert van Tilborg en bediende Bart Koomans op maat. Zonder na te denken nam de VVAC-captain de bal op de slof. Doelman Ferry Hak was kansloos; 1-0.

Een doelpunt met een lange staart. Want grensrechter Jan Bel zag doelpuntenmaker Koomans in buitenspelpositie staan. Zonder enige discussie wuifde de Meerkerkse scheidsrechter Sjaak de Wild het vlagsignaal resoluut weg. Tijdens de rust werd De Wild daar diverse keren op aangesproken, die uiteindelijk Ammers-leider Johan Schep aanwees als boosdoener en verbood nog verder in de dug-out plaats te nemen.

Niet doordrukken

Overigens was net voor de warme thee de stand in evenwicht. VVAC verzuimde door te drukken en bood Groot-Ammers de gelegenheid om terug te komen. Een cornerbal van Pim den Hartog werd net voor rust door Kevin Korrel verlengd richting Cees Mourik, die de gelijkmaker scoorde.

Kunstlicht

Onder het inmiddels ontstoken kunstlicht en stevige slagregens, was de thuisploeg in het eerste gedeelte van de tweede helft de bovenliggende partij. Terecht kwamen de Put-bewoners op voorsprong. Met Nick Lakerveld voor Tom den Besten schakelde Heijstek over op drie spitsen. Bij een cornerbal gaf Roland Bos het laatste tikje. Een paar tellen later had Lakerveld de 3-1 op de schoen, maar de blonde aanvaller raakte de paal.

"Dan was de wedstrijd inderdaad beslist geweest", besefte VVAC-coach Ton Heijstek na afloop. "Op dat moment ook meer dan verdiend. Maar de beslissende goal viel niet en de twijfel kwam in mijn team. 'En nu?' zag je ze denken."

De hardwerkende gasten putten moed uit de fatale misser en kregen in de 80e minuut hun verdiende loon. "Een terechte uitslag", vond Heijstek. "Wij hadden vandaag niet de wil om Ammers te killen en op basis van werklust hebben ze zeker een punt verdiend."