Duoconcert van KNA

nieuwpoort • Zaterdag 6 februari verzorgt de mallet percussieband (MPB) van muziekvereniging KNA uit Groot-Ammers, Nieuwpoort en Langerak samen met de mallet percussieband van EMM uit Capelle aan den IJssel een slagwerkconcert. De uitvoering vindt plaats in Het Arsenaal aan de Buitenhaven 11 te Nieuwpoort.

De mallet percussie band van KNA bestaat in zijn huidige bezetting sinds 2003. In 1960 kreeg de vereniging echter voor het eerst een drumband die alleen uit tamboers bestond.

Melodische slaginstrumenten

Vandaag de dag is de drumband een mallet percussieband. Er spelen ook mensen op melodische slaginstrumenten, zoals de marimba.

Op 1 september 2007 nam Peter Bansberg de leiding over van de MPB KNA. Hij is eerder betrokken geweest bij onze opleiding voor onze slagwerkleerlingen. Op 1 februari 2012 nam Adrie van Werd het stokje over en daarom vond de vereniging het het een goed moment om deze twee dirigenten samen te laten komen op dit concert.

Verschillende stijlen

De MPB EMM uit Capelle aan de IJssel en het Holland Marimba Duo verlenen hun medewerking hier ook aan, waar nu dus Peter Bansberg voor staat. Het wordt een avond waarin verschillende stijlen voorbij komen, van pop tot klassiek en daar tussenin. Zowel gestemd slagwerk als ongestemd slagwerk komen aan bod. Instrumenten als marimba, xylosynth, xylofoon, trommels, conga, bongo's en percussie-instrumenten worden bespeeld.

KNA wordt gedirigeerd door Adrie van Werd en EMM en Het Holland Marimba Duo door Peter Bansberg. De aanvang van het concert is 20.00 en de deuren gaan open om 19.30 uur. De toegang is gratis. Voor meer informatie:


q www.kna-nieuwpoort.nl

.