Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

'Weekendcrashers' in Wijngaarden

wijngaarden • Het nieuwe AVRO-Tros televisieprogramma 'Weekendcrashers' kwam zaterdag langs in Wijngaarden. Doel van het programma is het organiseren van een activiteit in een plaats waar weinig is te doen. De presentatoren maakten een ronde door het dorp, haalden op diverse plekken streekproducten op en maakten met behulp daarvan een brunch. Die werd vervolgens samen met jongeren uit Wijngaarden genuttigd op een locatie die past bij het platteland: op een wagen achter een trekker. De aflevering vanuit Wijngaarden wordt één van de komende weken op vrijdag op NPO2 uitgezonden. (foto: Annet de Groot)


High Tea @ Home voor het goede doel

regio • De jongelui uit Lexmond en Hei-en Boeicop, die van de zomer op werkvakantie naar Kenia vertrekken, hebben opnieuw een actie op touw gezet om deze reis te kunnen bekostigen: een High Tea @ Home. "Wij willen graag uw high tea aan huis verzorgen met diverse theesoorten, scones, zoete hapjes, servies en een leuke aankleding voor op de tafel. Alles is geregeld, de mensen zelf hoeven alleen voor heet water en een leuke groep mensen te zorgen", zegt Anne van de Wetering. De high tea kost 10 euro en kan besteld worden voor een groep van minimaal 4 personen. In een straal van 20 kilometer van Lexmond wordt de high tea gratis thuisbezorgd. Reserveren: hightea.athome.service@gmail.com. De opbrengst is voor het jongerenproject in Kenia van Baptistengemeente de Rank Utrecht en Rivierenland. De workshop kerstkrans bracht 756 euro op.


Nieuwe website Giessenlanden

giessenlanden • Burgemeester Ten Kate heeft dinsdag de vernieuwde website van Giessenlanden gepresenteerd. Er zijn aanpassingen gedaan naar aanleiding van een in 2015 gehouden enquête. Naar voren kwam wat bezoekers de belangrijkste informatie vinden op de site. Er werd bij een bezoek aan de website onder andere gevraagd naar welke informatie of welk product gezocht werd. Veelal ging het dan om informatie over het aanvragen van een paspoort of identiteitskaart, de afvalinzameling, het doorgeven van een verhuizing of het maken van een afspraak. De site is te vinden via www.giessenlanden.nl.


Benefietzangavond

gouda/nieuw-lekkerland • In de Goudse Sint Jan wordt op vrijdagavond 29 januari vanaf 19.45 uur een speciale zangavond gehouden voor de noodhulpmissie op het Griekse eiland Lesbos, die vanuit Nieuw-Lekkerland georganiseerd wordt. Reserveren kan kosteloos via www.jigdaljahu.nl. Aanvang 20.00 uur, kerk open 19.15 uur. Start samenzang: 19.45 uur.