• De vrijwilligers van de vier Huizen van de Waard, met in hun midden wethouder Piet Vat.
• De vrijwilligers van de vier Huizen van de Waard, met in hun midden wethouder Piet Vat. Foto: Bert Bons

Overeenkomst voor vrijwilligers

ottoland • Ze zijn al een poosje open, maar de samenwerking was nooit officieel vastgelegd. Dat gebeurde vrijdag. De gemeente Molenwaard en de vrijwilligers van de vier Huizen van de Waard in de regio gingen een officieel samenwerkingsverband aan.

Wethouder Piet Vat, die de samenwerkingsovereenkomst namens de gemeente Molenwaard ondertekende, kwam woorden tekort om zijn dankbaarheid te uiten voor de 73 vrijwilligers van de vier Huizen van de Waard. "Ik ben ontzettend blij en trots op jullie", vertelde hij in het Ottolandse dorpshuis, waar één van de Huizen van de Waard is ingericht.

Onder leiding van kwartiermakers Marlous en Marieke werd enkele jaren geleden gestart met de voorbereidingen. Oud-Alblas ging als eerste open. Na een vliegende start gaat het daar nu wat moeizaam, bleek vrijdag. Ottoland opende als tweede kern in de gemeente Molenwaard een Huis van de Waard, gevolgd door Liesveld en Nieuw-Lekkerland.

Uit elke locatie waren enthousiaste vrijwilligers bij de ondertekening aanwezig. Het is de bedoeling dat de bijeenkomst van afgelopen vrijdag een jaarlijks terugkerend karakter krijgt, waarbij de ontmoeting centraal staat. De begrippen uniek, verbindend en flexibel staan daarbij centraal.

Vrijdag werd tijdens de ondertekening van de samenwerking tevens het nieuwe logo van het Huis van de Waard in Molenwaard onthuld. De begrippen uniek, verbindend en flexibel staan daarbij centraal.