• Bart Koomans wordt gestuit door De Alblas.
• Bart Koomans wordt gestuit door De Alblas. Foto: Rick den Besten

VVAC laat De Alblas ontsnappen

oud-alblas • VVAC verdiende meer dan de 1-1 uit bij De Alblas. De Ottolanders speelden beter en kregen de beste kansen.

Toch ging het na afloop van de 'Graafstroom-derby' vooral over het voorval in de 90e minuut, waarin VVAC-speler Sebastian de Wit een ongelukkige beweging maakte en een zware knieblessure opliep. De onfortuinlijke verdediger moest uiteindelijk naar het ziekenhuis worden vervoerd. "Zijn knieschuif schoof opzij, was de eerste diagnose die trainer Ton Heijstek ter ore was gekomen. "Verschrikkelijk sneu voor Sebastian. Hij heeft deze ernstige blessure al eens eerder moeten meemaken. Ik hoop van ganser harte dat hij goed herstelt en weer aan voetballen zal toekomen."

Het uitvallen van De Wit vond plaats aan het einde van een derby die 89 minuten lang een behoorlijke amusementswaarde opleverde, maar slechts sporadisch voetbal van niveau te zien gaf. De Alblas mocht zich gelukkig prijzen dat de wedstrijd uiteindelijk in 1-1 eindigde, gaf ook trainer Michel de Raad toe. "We speelden vooral in balbezit onrustig", vond hij. "Daar kwam nog bij dat VVAC de meeste scoringskansen kreeg. Die ploeg had het eerlijk gezegd verdiend te winnen."

Dat een driepunter uitbleef voor de Heijstek-elf had alles te maken met een groot gebrek aan koelbloedigheid voor het vijandelijke doel.

De Alblas kwam wel op 1-0 uit een wonderlijk mooie aanval waarbij de bal via Job van Vliet en Marco van Vuren voor de voeten van Stefan Toom belandde. VVAC-doelman Hans van den Berg was kansloos op de inzet: 1-0 in de 22e minuut. Het pleitte voor de Ottolanders dat ze zich niet lieten imponeren door deze tegenvaller. "Man, man ik stond puur te genieten van mijn spelers", toonde trainer Heijstek zich verrukt over de veerkracht van zijn ploeg. "Ze barstten van de energie en de inzet en bleven hun taken goed uitvoeren."


VVAC besloot in de 79e minuut een lange fase van powerplay besloot met de dikverdiende 1-1 van de noeste middenveldbuffel Wouter Romeijn.


Jan Timmer