• De topper Schelluinen-Peursum eindigde onbeslist: 1-1.
• De topper Schelluinen-Peursum eindigde onbeslist: 1-1. Foto: Rick den Besten

Peursum vergeet na rust te voetballen

Schelluinen dwingt deling af

schelluinen • De Giessenlandse derby tussen Schelluinen en Peursum kende weinig voetbaltechnische hoogtepunten. Maar gestreden werd er op het prima bespeelbare en onlangs volledig gerenoveerde hoofdveld van sportpark Scalune.

Na acht minuten opende Marnik Korevaar voor Peursum de score. Een dieptepass van Johan Woltman werd door de behendige nummer 7 opgepikt en simpel achter doelman Harry Elgersma geschoten. De Schelluinse goalie, die tien jaar geleden officieel zijn laatste wedstrijd keepte in de blauwwitte hoofdmacht, kon er na afloop om lachen.

"Afgelopen maandag ben ik 48 jaar geworden. Normaliter voetbal ik op het middenveld in het vierde. Door de schorsing van Tom Kroon en de blessure van Rowan Sanders deed de trainer een beroep op mij. Het was vanmorgen stiekem weer spannend. Een bal vangen en de juiste positie in het doel kiezen, is altijd wennen", aldus Elgersma.

"Na het uitvallen van Colin de Jong en de rode kaart van Roy Stuiver (na een - in zijn ogen - ongelukkige actie jegens Marijn Korevaar – TS) in de eerste helft leek het voor ons een moeilijke middag te worden, maar de jongens hebben het fantastisch gedaan. In de rust spraken we af volle bak te gaan, we hadden toch niets meer te verliezen."

En dat deed Schelluinen vol overgave, in tegenstelling tot Peursum.

"Met 11 tegen 11 waren we de betere ploeg, maar tegen een man minder vergaten we te voetballen en was de organisatie volledig zoek", analyseerde een teleurgestelde Peursum-trainer Rob Fluijt. "Dat kwam ook omdat ik eerst Marijn Korevaar er uit moest halen. Een echte leider in het veld en dat is normaliter zijn vervanger Michel Roza, mijn eerste aanvoerder, ook. Bij hem speelde een oude liesblessure op en na zeven minuten moest ik hem weer wisselen."

Beloning

Peursum liep als een kip zonder kop over het veld en het hardwerkende Schelluinen herpakte zich. De gelijkmaker van Yoeri Duyzer, halverwege de tweede helft, was de terechte beloning. Niet veel later had een schot van Bart van den Bosch de feestvreugde kunnen verdubbelen, maar het speeltuig ketste keihard op de lat.

Buitenspel

Tot ergernis van trainer Fluijt. "Vecht eens terug", schreeuwde hij zijn manschappen toe. Ze luisterden, want de laatste fase van de soms vrij pittige wedstrijd was voor Peursum.

Uit het niets vloog een voorzet van Twan Romeijn op de lat en ver in blessuretijd scoorde invaller Aron Eijkelboom zelfs de 1-2. Maar op aanraden van de Schelluinse grensjager Marijnissen keurde scheidsrechter Priest wegens buitenspel het doelpunt af.

Tevreden

"Achteraf ben ik zeker tevreden met dit resultaat. Een terechte uitslag ook. In de eerste helft waren wij niet scherp genoeg. Maar in de tweede helft waren wij, in mindertal, de bovenliggende partij", aldus Schelluinen-oefenmeester Wout Lems.

Theo Sprong