• Mieke van den Boomgaard (links) en Anja Stuij.
• Mieke van den Boomgaard (links) en Anja Stuij. Foto: Anne Marie Hoekstra

De Wingerd verandert in Miek-Kado

giessenburg • Boekhandel De Wingerd in Giessenburg wordt per 1 februari Miek-Kado. Niet omdat er een verband is met het behendigheidsspelletje Mikado, maar omdat Mieke van den Boomgaard-Rouwert Boer de zaak voortzet.

Mieke neemt de winkel over van Anja Stuij-van Wingerden, die de boekhandel al vijftien jaar runt. "Anja heeft me altijd ontzettend veel vrijheid gegeven", vertelt Mieke. "Zes jaar geleden begon ik hier op vrijdagavonden en zaterdagen. Van lieverlee ben ik meer uren gaan werken en ik mocht er van Anja een beetje mijn eigen winkel van maken. Ze leerde me de kneepjes van het vak, daardoor durf ik nu deze stap te zetten. Werken in een winkel heb ik altijd heel leuk gevonden, vanwege het persoonlijke contact met klanten. Niet alleen met bekenden uit het dorp, ook met een wildvreemde kan ik een leuk gesprekje hebben. Ik wil service verlenen, met rust en geduld."

Twee jaar geleden begon het bij Mieke al te kriebelen. "Toen heb ik tegen Anja gezegd: als je de winkel ooit van de hand wilt doen, wil je dan eerst naar mij toe komen, zodat ik erover na kan denken? Het is een spannend avontuur, maar ik heb vertrouwen in de mensen in het dorp." Medewerkster Eida van den Brink blijft in dienst. "Ze is heel creatief, werkt ideeën voor me uit. We ontwikkelen een eigen cadeaulijn met oude foto's van Giessenburg."

Anja noemt haar besluit 'een logische keuze'. "Mieke wordt door de Giessenburgers erg gewaardeerd, hoor ik van klanten. Ik ga het zeker missen, mijn eigen winkel in mijn eigen dorp, maar dat is niet zwaarwegend genoeg. En ik hou mijn winkels in Beneden-Hardinxveld en Gorinchem."

Gezellige tafel

Het assortiment blijft grotendeels hetzelfde. "Ik vul het aan met speelgoed, cadeauartikelen en woonaccessoires. Het interieur van de winkel ga ik veranderen: de schappen gaan eruit, er komen steigerhouten meubels. In het midden zet ik een gezellige tafel, waar klanten even kunnen gaan zitten."

De laatste verkoopdag van De Wingerd (Dorpsstraat 76) is op zaterdag 30 januari. Tot en met 10 februari is de winkel dicht, om op 11 februari gerestyled te heropenen als Miek-Kado. Meer informatie: www.miek-kado.nl.