• Belangrijke zege voor SteDoCo in Sneek.
• Belangrijke zege voor SteDoCo in Sneek. Foto: Jan Volwerk

SteDoCo geeft niet op

sneek • In het verre Friesland boekte SteDoCo een broodnodige driepunter op mede-laagvlieger ONS Boso Sneek, dat met 0-2 werd verslagen. "Een hele belangrijke overwinning", aldus een zeer tevreden SteDoCo-trainer Virgil Breetveld. Hij zag zijn eigen ploeg, maar ook de gastheren, heel afwachtend beginnen. Beide ploegen namen niet veel risico en de schamele kansen waren in de eerste helft op één hand te tellen (0-0). Na rust speelde SteDoCo een stuk gedurfder. "In de 60e minuut kwamen we met een prachtige goal op 0-1 voorsprong, toen Sjoerd van der Waal alleen voor de keeper een prima aanval afrondde." Vier minuten later werd Ali Yilmaz door Chris Boom de diepte ingestuurd en in de verre hoek zette hij de Alblasserwaarders op 0-2. Met een extra aanvaller probeerden de Friezen het tij te keren, maar met Levi Slob als extra controleur had SteDoCo achterin de zaakjes goed voor elkaar en kwam de overwinning niet meer in gevaar. Ook met dank aan doelman Ritchie Steinmann, die vijf minuten voor het officiële einde de Sneekse aansluittreffer voorkwam en de voorkeur kreeg boven Ruud de Groot.