Exposities Goed Gezien Goed Bekeken

regio • De organisatoren van Goed Gezien Goed Bekeken hebben weer diverse exposities ingericht.

Hugouw Bal exposeert van tot en met 11 april in De Strevenaer te Streefkerk. Als kind was Hugouw al bekend met fotograferen. Op zijn tiende jaar kreeg hij zijn eerste camera. Dat was een oude box camera van zijn opa. Later ging hij fotograferen met de kleinbeeldcamera van zijn vader. Het waren hoofdzakelijk 'kiekjes'. Na zijn MTS kocht Hugouw Bal zijn eerste spiegelreflex camera.

Bij de intrede van de digitale fotografie heeft deze fotograaf het fotograferen weer opgepakt, en zich via cursussen verder ontwikkeld. Sinds 2007 is hij deelnemer aan de Amateur Kunsttentoonstelling Goed gezien – goed bekeken. Hij doet nu een aantal jaren met veel plezier mee en is lid geworden van de vereniging. Inmiddels wordt zijn werk al herkend door diverse mensen. Zijn streven nu is om af en toe ook eens op andere plaatsen te exposeren om zijn werk te kunnen tonen.

Jaap de Vogel exposeert van tot en met 9 april in Molen de Liefde aan de Nieuwe Veer 42 te Streefkerk. Jaap werd in 1945 geboren in Dubbeldam. Al vanaf zijn jeugd heeft hij belangstelling gehad voor tekenen. Na een opleiding als graficus heeft hij 40 jaar gewerkt in de grafische industrie, waarbij vormgeving en ontwerp centraal stonden. Daarbij zijn tekenen en schilderen altijd al een grote hobby van hem geweest. Zijn favoriete onderwerpen zijn portretten en stillevens die hij met de technieken van de oude meesters op het doek brengt.

Zijn inspiratie haalt hij uit het dagelijkse leven en de dingen om hem heen. Zijn schilderijen maakt hij het liefst met olieverf, een langzaam drogende en soepel moduleerbare verf met een rijke kleur.

Piet Boogaard exposeert tot en met 12 april in 't Waellant aan de Ooievaar 10 te Nieuw-Lekkerland. Piet Boogaard is altijd werkzaam geweest in het groenbeheer. Het observeren van al wat groeit, heeft nog steeds zijn grote interesse en dient ook vaak als inspiratiebron voor zijn schilderijen. Hij maakt naast realistisch ook werk, in een vrije stijl, dat goed past bij een moderne woning-inrichting. Op de tentoonstelling in de 't Waellant zijn de verschillende stijlen waarin Piet Boogaard werkt te zien.

Verder zijn er exposities tot en met 13 april van schilder Bram de Jong in het Hervormd Centrum te Hardindinxveld-Giessendam en tot en met 15 april van beeldend kunstenaar Aart de Gans in de Schaapskooi te Ottoland. Schilder/tekenaar Annejob Clements en beelden kunstenaar en schilderes Nelly dekkers exposeren tot en met 14 april in Graafzicht in Bleskensgraaf.

Nelly volgde de HBO opleiding Textiele Werkvormen. Diverse basistechnieken leerde ze in Papendrecht, schilderweken in Orvelte, Luxemburg en Zuid-Afrika. Ze deed onder leiding van verschillende kunstenaars. Bij de Culturele Raad Papendrecht bezocht ze het Open Atelier onde leiding van Cor van Gulik. Haar techniek heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld. Eerst in acryl, later steeds meer in olieverf. Sinds 1999 schildert zij op de werkplaats bij Ab Vroegindeweij in Dordrecht. Inspiratie haalt zij uit vakantiereizen, landschap.

q www.goedgezien-goedbekeken.nl