The Ponderosa viert 45-jarig jubileum met twee reünie-avonden

hoornaar • Het is al weer 45 jaar geleden dat The Ponderosa als één van de eerste discotheken van Nederland werd geopend. Al heel snel werd duidelijk dat er aan een grote uitgaansbehoefte werd voldaan. Uit alle windstreken kwam de jeugd naar Hoornaar. Van Rotterdam tot Geldermalsen en van Utrecht tot Breda wist men de kersverse discotheek te vinden.
De eerste periode was The Ponderosa op woensdagavond, vrijdagavond, zaterdagavond en zondagmiddag en -avond geopend. Opvallend was de enorme toeloop op zondagmiddag. Mede door de vroege sluitingstijden op zaterdag van 23.30 uur was er ook op de zondagmiddag behoefte weer uit te gaan.

In 1978 werd Arno Boom die vanaf het begin in de discotheek werkte en vrijwel alle functies doorliep samen met zijn vrouw Adrie Boom-Slob, als zelfstandig ondernemer de nieuwe eigenaar van The Ponderosa. De drukste periode vond plaats van eind jaren 70 tot begin jaren 90. Iedere zaterdag en zondag vonden er ware intochten plaats in Hoornaar, bestaande uit jonge mensen die in het weekend uit hun dak wilden gaan.

Ondanks de beperkte discoactiviteiten bestaat The Ponderosa nog steeds en viert het in 2016 zijn 45-jarig bestaan. Er zijn twee reünie-avonden op zaterdag 23 januari voor de periode 1971-1991 en op zaterdag 13 februari voor de periode 1991-2015.