Afbeelding
Foto: stockfoto

Kop koffie bij het Vrouwen Ontmoetings Centrum

Algemeen 740 keer gelezen

GELDERMALSEN • Na meer dan 40 jaar bestaat het Vrouwen Ontmoetings Centrum (VOC), nog steeds. Ooit is het VOC ontstaan bij het schoolhek van de Marijke school, waar moeders hun kinderen opwachtten. 

Via een advertentie is toen een oproep geplaatst voor meer belangstellende vrouwen, die ook behoefte hadden aan contact met andere vrouwen. De eerste koffieochtend begon in een ruimte van de oude bibliotheek, waar toen beneden een werkelozen project was. Nu is daar de winkel Jefta. 

Vervolgens verhuisde het VOC naar een lokaal in de oude Marijke school. Toen dat gebouw afgekeurd werd, is het VOC via een ruimte naast het Gemeentehuis naar de Pluk gegaan. Hier hebben ze op de benedenverdieping, richting het Consultatiebureau, een mooie ruimte met een kleinere ruimte voor verkoop van 2e hands dameskleding.

Nog steeds is het hoofddoel de ontmoeting voor alle vrouwen. Het is een stichting, dus men hoeft niet lid te zijn en entree is gratis. Alle vrouwen zijn welkom en om de beurt is 1 van de 6 vrouwen uit de kerngroep gastvrouw. 

Er is vrije inloop en gelegenheid voor een kopje koffie of thee en een praatje. En de mogelijkheid om kleding tegen een kleine prijs te kopen en zelf kleding in te brengen. Daar zijn wel regels voor. Iedere vrijdagochtend zijn we open van 10.00 uur tot 12.30 uur. Tel: 0613506686.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden