De selectie van C.K.V. Animo.
De selectie van C.K.V. Animo. Foto: Aangeleverd

Korfbal: C.K.V. Animo promoveert naar eerste klasse

Sport 892 keer gelezen

GELDERMALSEN • Na een moeizame wedstrijd in Tiel was er nog een moment over voor zowel Tiel’72 als C.K.V. Animo uit Geldermalsen om te promoveren naar de eerste klasse. In een volgepakte Randhorst met slingers, ballonnen, lichtjes en alles erop en eraan mochten beide ploegen nog een keer laten zien wie de betere zou zijn in deze dubbele ontmoeting. Het Geldermalsense korfbalteam koesterde een voorsprong van twee doelpunten na een 11-13 eindstand in Tiel.

Beide ploegen wisten zich gesteund door de fanatieke supportersverenigingen. Daarmee had de scheidsrechter het ogenschijnlijk lastiger dan met de wedstrijd zelf, want de slingers vlogen hem om de oren. Het leidde de scheidsrechter in ieder geval niet zoveel af dat hij geen goede wedstrijd floot in de kolkende Randhorst.

Achterstand
Net als een week eerder was het Kevin die de score opende voor Animo, echter was het antwoord van de gasten er sneller, waardoor Animo al snel tegen een achterstand aan keek (1-2). Daarmee wist iedereen dat de wedstrijd mogelijk interessanter zou worden dan een week daarvoor. Animo liet zich niet van de wijs brengen en trok het initiatief naar zich toe met drie doelpunten (4-2), waaronder een mooie goal van Wim, die gedurende wedstrijd op de belangrijke momenten leverde als dat nodig was. Daarna ontstond er een evenwicht in de wedstrijd waardoor Tiel’72 mee scoorde maar Animo aan de leiding bleef.

Animo hield het initiatief en hield Tiel’72 op afstand, wetende dat zolang de stand in Geldermalsens voordeel was, er geen vuiltje aan de lucht was. Tiel’72 drong voor rust nog aan op 7-6 en deed het Tielse publiek, dat per bus gearriveerd was, ontvlammen, maar met een doelpunt schoot ook het thuispubliek van de bank af. De rust werd bereikt met een 8-6 voorsprong voor de blauw-witten en historie leek slechts een half uur verwijderd.

Doelpunten over en weer
De tweede helft startte eigenlijk zoals de eerste helft geëindigd was, met doelpunten over en weer, maar geen ploeg die direct een stempel kon drukken. Op een 11-9 voorsprong schoot Animo toch in een versnelling hoger en begon iets uitgekookter te spelen waardoor Tiel’72 meer en meer haast kreeg om de wedstrijd in een gelijke stand te krijgen. Dat gegeven werd door Animo afgestraft waardoor er een 14-9 voorsprong werd bereikt en de zege binnen handbereik kwam. Ondanks dat bleef de strijd op de tribunes voortduren: Vakkie-A en de T-side bleven stug hun ploeg toezingen, ongeacht de stand van de wedstrijd.

Animo hield stand maar moest puntje voor puntje de voorsprong inleveren tegen een immer strijdend Tiel, dat met de nodige jeugdige invallers het tij probeerde te keren. De Tielse inspanningen brachten de ploeg terug in de wedstrijd, maar het laatste fluitsignaal kwam helaas te vroeg voor de gasten, want op een 16-15 eindstand kon het feest aan Animo-zijde losbarsten. Animo promoveert door deze overwinning naar de eerste klasse. Dit is de eerste keer in de geschiedenis van de korfbalvereniging uit Geldermalsen dat dit gebeurt.

• Het Platform Toegankelijk West Betuwe.
Overzicht toegankelijke plekken in West Betuwe: Een plek zonder sociale en fysieke drempels Nieuws 10 uur geleden
• Verschillende vechtsporten werden beoefend.
Vechten en verdedigen in Asperen bij de vierde International Martial Arts Hall of Fame Nieuws 12 uur geleden
• Op het festivalterrein van Festivate afgelopen zaterdag.