Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Hope4Life Ontbijtrun in Deil

Algemeen 816 keer gelezen

DEIL • Zondag 24 april wordt in en rond Deil weer hardgelopen en gewandeld in de strijd tegen kanker. 

“Beat cancer” is de spreuk waarmee de Hope4Life Ontbijtrun voor de achtste keer geld gaat ophalen voor belangrijke medische onderzoeken naar de ziekte die nog steeds vele levens verwoest. 

Inschrijven is vanaf 08.00 uur in Dorpshuis het Duifhuis, de start is om 09.00uur waarbij hardgelopen maar ook gewandeld kan worden over een afstand van 5 of 10 kilometer. 

Na afloop staat er voor alle deelnemers een heerlijk gesponsord ontbijt klaar. Deelname kost 15 euro, kinderen onder de twaalf jaar zijn gratis. 

De laatste editie van de Hope4Life Ontbijtrun was in 2020, toen onder stormachtige omstandigheden niet alleen een recordbedrag werd opgehaald maar ook een duizelingwekkend aantal van 450 lopers aan de start stonden. 

Mathieu Goedhart, initiatiefnemer van de Ontbijtrun in Deil, kijkt vol trots op het evenement van toen: “Kort na die editie sloeg de coronapandemie toe, in het dorp waren we het laatste evenement voordat alles stil kwam te liggen.” 

In mei ging hij met zijn medeorganisatoren op pad op sponsors te bedanken en alvast op de hoogte te brengen van de nieuwe datum in 2022. “Februari bleek uiteindelijk te vroeg maar dankbaar hebben we het weekend van de Bloesemtocht nu overgenomen”, zegt Mathieu over de planning van de komende editie. 

Samen met zijn trouwe groep vrijwilligers waren ze er in ieder geval van overtuigd dat de Ontbijtrun weer gehouden moest worden. 

De strijd tegen kanker is voor Mathieu Goedhart ook een persoonlijk gevecht, al tien jaar heeft hij met de ziekte te maken. Als ervaringsdeskundige kent hij het belang van de medische onderzoeken, behandelingen en het contact met specialisten. 

Het langdurige ziekteproces en het gevecht dat daarbij komt kijken heeft hem doen inzien hoe we deze ziekte kunnen gaan overwinnen. “Door persoonlijke veerkracht, een hoopvolle omgeving, fijne vrienden maar de strijd in onderzoekscentra heeft vooral veel financiële middelen nodig.” 

In de Ontbijtrun komt dit alles voor hem samen: “Het sportieve evenement waarbij je zelf de grenzen opzoekt van je lichamelijke kunnen, de saamhorigheid en uiteindelijk het moment dat die prachtige cheque wordt onthuld in het bijzijn van je familie, vrienden, vrijwilligers en sponsors.” 

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden