Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

HogeNood-app nu ook in West Betuwe actief

Algemeen 370 keer gelezen

WEST BETUWE • Bijtijds naar het toilet kunnen: voor de meeste mensen is het vanzelfsprekend, maar voor mensen met een buik- of blaasaandoening of mensen met een andere beperking niet. Zij zijn vaak aan huis gebonden. Volgens onderzoek van de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) gaat het in ons land om een op de vijf inwoners. In de gemeente West Betuwe dus om ongeveer 10.000 mensen. De gratis HogeNood-app maakt de gemeente West Betuwe ook voor hen nóg gastvrijer en aantrekkelijker.

Gebruikers van de HogeNood-app kunnen zelf het dichtstbijzijnde toilet vinden, zien om welke voorzieningen het gaat en voor wie ze geschikt zijn. Ook kunnen ze de route naar het toilet openen.

Samenwerking Toiletalliantie
De makers van de HogeNood-app werken nauw samen met de Toiletalliantie, een initiatief van de MLDS. In deze alliantie hebben organisaties die opkomen voor mensen met buik- en of blaasaandoeningen de krachten gebundeld om meer toiletten opengesteld te krijgen. Zij doen dat onder het motto: ‘Iedere WC telt’.

Iedere WC telt
Een aantal inwoners van West Betuwe heeft zich aangesloten bij het initiatief en inmiddels een eigen werkgroep opgericht. Als mensen met een aandoening of beperking in geval van hoge nood gebruik mogen maken van het toilet van een inwoner, dan komt een lid van de werkgroep ‘Iedere WC telt’ langs om de vermelding op de app in orde te maken. Inwoners die meedoen ontvangen een sticker, die ze zelf kunnen bevestigen op hun voordeur. Een foto daarvan komt op de Facebook-pagina van de werkgroep. Zo weet iedereen wie gastvrij meedoet.

Wethouder Rutger van Stappershoef (Leefbaarheid): “De gemeente West Betuwe ondersteunt dit geweldige initiatief en betaalt voor de app. Als er meer openbare wc’s in de gemeente zijn, is het voor iedereen, jong en oud, makkelijker om er op uit te gaan. Of dit nu noodzakelijk is of toeristisch.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden