Afbeelding
Foto: 123rf.com/Bjoern Wylezich

Vrijheidsconcert in Dorpshuis De Poort in Herwijnen

Algemeen 356 keer gelezen

HERWIJNEN • Op zaterdag 30 april om 20.00 uur is er een vrijheidsconcert in Dorpshuis De Poort in Herwijnen. Dit concert wordt georganiseerd door Muziekvereniging Wilhelmina en Historische Vereniging Den Ouden Dijk. 

Kijk, luister en zing mee om vanaf de bezetting, via de luchtoorlog naar het verzet, uiteindelijk de vrijheid te vieren. Tijdens het Vrijheidsconcert wordt zowel muzikaal als met verschillende verhalen en liederen stilgestaan bij het verloop van de Tweede Wereldoorlog. Het bouwt zich op van verzet tot bevrijding.

Bij de verschillende onderwerpen vertellen bestuursleden en vrijwilligers van de historische vereniging een passend verhaal met uiteraard een link met Herwijnen of Hellouw. Zo gaat het bij het onderdeel ‘Jodenvervolging’ over de Herwijnse Joodse families Van Straten en bij de ‘Bevrijdingsoptocht’ worden de traditiegetrouw versierde straten beschreven. 

Bij ieder onderwerp speelt de muziekvereniging een passend en meestal bekend muziekstuk. Violiste Lydi Groenewegen, soliste Rike van Noord-van Zee en het historische mannenkoor zullen daar ook aan bijdragen. De toegang is gratis, maar de inhoud van de giften bus is voor de vluchtelingen uit Oekraïne die in Herwijnen worden opgevangen.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden