Die Reifholzkapelle
Die Reifholzkapelle Foto: Gerrit van Beest

Frühling mit Blasmusik in Rhenoy

Algemeen 943 keer gelezen

RHENOY • Na een afwezigheid van 2 jaar wordt dit jaar op 24 april alsnog de derde editie van Frühling mit Blasmusik georganiseerd. Egerländerkapel ‘De Lingemuzikanten’ maakt er dit jaar een groots festijn van met maar liefst twee gastkapellen. 

Egerländerkapel ‘Die Reifholzkapelle’ uit Boven-Leeuwen en ‘Die Original Apfelstrudel Oberkrainer’ uit Appeltern zullen hun medewerking verlenen.

Samen met de Böhmische en Mährische klanken van ‘De Lingemuzikanten’, die voor het eerst optreden onder leiding van de nieuwe kapelmeester Jacco Hoegee, belooft het een supergezellige middag te worden met prachtige muziek.

Egerländermuziek is een specifieke muziekstijl die na de Tweede Wereldoorlog is ontstaan in de Bohemen in Tsjechië. De muziek bestaat voornamelijk uit marsen, polka’s en walsen, die op een typische Böhmische manier gespeeld worden. Met name de bekende musicus Ernst Mosch heeft de Egerländermuziek erg populair gemaakt in de rest van West-Europa. Na zijn dood hield zijn originele orkest op te bestaan, maar de muziek leeft voort bij de vele liefhebbers.

De Lingemuzikanten is een Betuwse Egerländerkapel, die al zeven jaar bestaat en inmiddels al een groot aantal mooie optredens binnen en buiten de regio verzorgd heeft. Zo zullen zij ook optredens verzorgen tijdens de Floriade. De kapel repeteert in Culemborg. 

Ze hebben zich ten doel gesteld de Egerländermuziek actief te promoten om daarmee de gezellige en sfeervolle muziek onder de mensen te brengen. Er bestaat inmiddels steeds meer belangstelling voor optredens en het is voor bezoekers van de concerten echt genieten.

Het concert zal gegeven worden in Partycentrum De Betuwepoort in Rhenoy. De aanvang is 14.00 uur en de middag duurt tot 17.00 uur.

De Lingemuzikanten
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden