Leerlingen van de Brede School zamelen e-waste in.
Leerlingen van de Brede School zamelen e-waste in. Foto: Aangeleverd

Heukelum doet mee met E-waste Race

Algemeen 150 keer gelezen

HEUKELUM • De Brede School uit Heukelum (groep 7/8 van De Wegwijzer en groep 7/8 van De Rietput) doen samen mee aan de E-waste Race. De E-waste Race is een wedstrijd tussen scholen om zoveel mogelijk elektronisch afval (e-waste) bij mensen uit de buurt op te halen. 

“Wij doen het natuurlijk niet alleen omdat we iets kunnen winnen, maar het is ook goed voor de aarde”, vertelt leerling Puk Capelle van De Wegwijzer. “Veel grote bedrijven die elektronisch afval hebben, willen het niet recyclen omdat het te veel werk is. Dan dumpen ze het in arme landen. Dat is natuurlijk erg slecht, niet alleen voor de aarde, maar ook voor de mensen die in de arme landen dat afval verbranden. Dat gebeurt ook vlak bij de huizen van die mensen en is dus ook niet goed voor hun gezondheid. Ook is er kinderarbeid en wij als school vinden dat geen enkel kind moet werken op een jonge leeftijd. Daarom doen wij mee aan de e-waste race.” De klas die het meeste elektronisch afval inzamelt, wint een schoolreisje naar het NEMO Science Museum in Amsterdam.

Wie Puk en de andere leerlingen van de Brede School wil helpen, kan de kapotte elektronische apparaten zoals een broodrooster, stofzuiger, snoeren en mobiele telefoons aanmelden op www.ewasterace.nl. De leerlingen komen het elektronische afval dan aan de deur ophalen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden