Een jonge wallaby.
Een jonge wallaby. Foto: Aangeleverd

Uilen- en dierenpark de Paay weer open

Algemeen 492 keer gelezen

BEESD • Uilen- en dierenpark de Paay is na een sluiting van twee jaar op rij door de coronamaatregelen blij dat zij dit jaar met Pasen wel weer open kunnen zijn. 

De afgelopen tijd hebben de vrijwilligers van het park niet stil gezeten. Zo zijn er een aantal verblijven gerenoveerd, vernieuwd en er is zelfs nieuwbouw bijgekomen. Naast de trap vlak bij de entree die beide delen van het park met elkaar verbindt, is er een eekhoornverblijf gebouwd van maar liefst acht meter hoog. In de kamelenweide is een oude voersilo omgetoverd in een waar kunstwerk met diverse dieren die in het park te vinden zijn. 

Jonge dieren
In de lente is al veel te zien. Zo zijn er al meerdere jonge wallaby’s gespot die een blik vanuit de buidel van de moeders werpen. Een aantal van de jonge wallaby’s komen zelfs al even helemaal uit de buidel. Ook is er al een jong stekelvarken dat goed zichtbaar is en met de ouders lekker rondwandelt in het verblijf. In de broedmachine liggen diverse kippeneieren, waarvan verwacht wordt dat ze rond de Pasen uitkomen en te bezichtigen zijn.

Uilen- en dierenpark de Paay is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Meer informatie: http://www.depaay.nl/.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden