GeoFort, Herwijnen
GeoFort, Herwijnen Foto: Aangeleverd

Duurzaamheidsmarkt bij GeoFort in Herwijnen

Algemeen 340 keer gelezen

HERWIJNEN • Het Duurzaamheidsfonds Betuwewind organiseert op 9 april bij GeoFort een duurzaamheidsmarkt. Op deze markt vind men organisaties die een bijdrage hebben ontvangen om hun duurzame ideeën in West Betuwe voor elkaar te krijgen. 

Bijvoorbeeld om weidevogels te beschermen, een voedselbos aan te leggen of om een speciaal lesprogramma te ontwikkelen voor kinderen. Iedereen is 9 april welkom om van 12.00 tot 14.30 uur gratis deze Duurzaamheidmarkt te bezoeken. Bezoekers kunnen die dag ook nog eens met 5 euro korting alle activiteiten van GeoFort beleven.

Innovatieve ideeën  

Afgelopen jaar heeft Duurzaamheidsfonds Betuwewind organisaties en inwoners van West Betuwe uitgenodigd om innovatieve ideeën voor projecten in te dienen. Daarmee maakten ze kans op een flinke financiële bijdrage. In totaal was er 350.000 euro beschikbaar. Op die manier wil Betuwewind een deel van de winst van de windmolens teruggeven aan onze samenleving om met elkaar de energietransitie en de bescherming van landschap en natuur te versnellen.

De eerste ronde om een idee in te dienen was eind vorig jaar. Maar liefst 7 projecten hebben toen een bijdrage ontvangen. Het gaat om projecten voor het bestrijden van energiearmoede, het aanleggen van collectieve zonnedaken, het stimuleren van bloemrijke bermen, beschermen van weidevogels, lesprogramma’s over duurzaamheid bij GeoFort, aanleg van een voedselbos en het aanstellen van een warmteregisseur. Stuk voor stuk projecten die ons verder helpen met de energietransitie en een gezonde leefomgeving.

Duurzame projecten

Ook dit jaar is er weer geld beschikbaar voor nieuwe duurzame projecten. Mensen met goede ideeën zijn van harte welkom om inspiratie op te komen doen en informatie te verzamelen.

Aanmelden

Aanmelden kan via www.betuwewind.nl/duurzaamheidsmarkt. Bezoekers die geen lid zijn van Betuwewind ontvangen na aanmelding een kortingscode om GeoFort met 5 euro korting te bezoeken. De Duurzaamheidsmarkt zelf is gratis toegankelijk.

Meer informatie over Betuwewind: www.betuwewind.nl

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden