Afbeelding
Foto: nl123rf.com

Informatieavond bijvriendelijk tuinieren

Algemeen 193 keer gelezen

GELDERMALSEN • Op 22 maart, nationale zaaidag, organiseert Plantenasiel Geldermalsen in samenwerking met Voedselbos Lingehout een informatieavond met lezingen over bijvriendelijk tuinieren.

De avond start om 19.30 uur in centrum voor duurzaamheid De Knop. Deelnemers gaan naar huis met een gratis zakje bloemenzaad om meteen aan de slag te kunnen thuis. Ook maken zij kans het boek “Hebben bijen onkruid nodig?” te winnen. Deelname is gratis.

Na ontvangst met koffie en thee volgt een kleine officiële opening van de zadenbieb. In een zadenbieb kunnen zaden worden “geleend”. Van het gezaaide goed kunnen weer nieuwe zaden geoogst worden, die bij de zadenbieb kunnen worden ingeleverd.

Hierna volgt een lezing door Voedselbos Lingehout. In het voedselbos in aanleg, wordt uiteraard ook rekening gehouden met de bij. Na deze lezing over bijvriendelijkheid “in het groot”, volgt een lezing over bijvriendelijk tuinieren in eigen tuin.

Waarom zou ik mijn tuin bijvriendelijk maken? Hebben we echt bijen nodig? Hoe ben ik een goede gastheer voor de (wilde) bij? Wat eten en drinken bijen graag? Waar slapen ze graag (wat is een goed insectenhotel)? Waar kan ik nog meer rekening mee houden (onkruidbestrijding, ziektes etc.)?  Deze vragen zullen beantwoord worden.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden op plantenasielgeldermalsen@gmail.com of via het Facebook event op de pagina van Plantenasiel Geldermalsen.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden