Afbeelding

Vliegende start voor WO2- en Vliegeniersmuseum tijdens NL Doet op 12 maart

Algemeen 262 keer gelezen

VUREN • In voorbereiding op de opening van het Sky of Hope WO2- en Vliegeniersmuseum wordt tijdens NL Doet op zaterdag 12 maart tussen 9.30 uur en 12.30 uur, de grootste vrjjwilligersactie van Nederland, door ruim 20 vrijwilligers het museum helemaal schoongemaakt. 

Naast de grote groep eigen vrijwilligers hebben zich via NL Doet ook vijf vrijwilligers aangemeld om tijdens deze landelijke actie in het museum mee te helpen. Het museum bestaat uit zeven fortkamers die allemaal vrij van spinrag moeten worden gemaakt, de vloeren worden aangeveegd en alle vitrinekasten van binnen en van buiten zullen gepoetst moeten worden. 

Ook de rondgang van de forttoren zal tijdens deze actie worden schoongemaakt. Het museum is vanaf 1 oktober tot eind maart gesloten vanwege overwinterende vleermuizen. 

Vanaf zaterdag 2 april opent het museum weer de deuren voor het publiek. Na de schoonmaakactie en voor de opening zullen de vitrinekasten worden ingeruimd met o.a. de persoonlijke attributen van de vliegeniers die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn neergestort alsmede documenten en medailles van de verzetshelden Gebroeders Hoekstra. Zie de website voor actuele openingstijden om het WO2- en Vliegeniersmuseum gratis te bezoeken: www.egvl.nl

Het museum kan altijd te rekenen op een grote groep vrijwilligers voor verschillende soorten activiteiten: als suppoost, gids tijdens rondleidingen, begeleiding tijdens bezoeklessen voor basisscholen of in de technische dienst.

Fort Vuren, Waaldijk 29 in Vuren.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden